Karrykrydret blomkålssuppe med ærter, cashew og kokos

karrykrydret-blomkaalssuppe-aerter-cashew-kokos1

Jeg vil gerne lige starte med at slå fast, at selv om det der med at være mejerifri er noget, mange LCHF’ere gør sig i, er det ikke noget, jeg har planer om at forsøge mig med på nuværende tidspunkt. Tonsvis af respekt til dem, der kan klare det, men jeg tror, at det bliver for kedeligt i længden for mig. Og så er jeg også usikker på, hvor jeg ville skulle få store dele af mit fedt fra – og fedtet er jo der, jeg har lært, mit velvære virkeligt ligger! Så det kan sagtens være, at jeg faktisk ville kunne mærke nogle fordele af at undvære det – men det er jeg bare ikke indstillet på at finde ud af p.t. Når det så er sagt, finder jeg selve tanken ret fascinerende, hvorfor cashewfløde også længe har interesseret mig. Kan det virkeligt passe, at man kan blende nødder og vand og få noget, der ligner og fungerer som fløde ud af det? Det satte jeg mig for at prøve i denne suppe, som derfor faktisk både er (liberal) LCHF, glutenfri, vegetarisk, vegansk, mejerifri, kornfri, palæo (vist nok), og en masse andre mærkater, som vi kan sætte på for at få det til at lyde übersundt ;P Det vigtigste er dog i min optik, at den smager forbandet godt!

Denne suppe hører til de mere liberale LCHF-retter. Den indeholder nemlig bl.a. ærter, som nok ikke officielt set kan gå som værende LCHF-venlige, men som smager dejligt, hvis I spørger mig. Cashewnødder er ligeledes en af de nødder med det højeste kulhydratindhold, så hvis man spiser striks LCHF, er det nok ikke denne suppe, man skal lave. Jeg blev dog fint og dejligt mæt og følte ikke nogen mærkbar påvirkning på mit blodsukker. Suppen er af den dér lækre, cremede, sødmefulde, comfort-agtige slags, som man af og til bare har brug for. Fx hvis man har set Oscar-uddeling natten før og er lidt mere medtaget end normalt 😉

I suppen har jeg brugt cashewnødder fra Elfenbenskysten og sukkerærter fra Kenya. Begge er fra Savannahs produktserie, der, som vi jo har snakket om før, går ind for udvikling gennem handel. Hver gang man køber nogle af Savannahs produkter, støtter man altså afrikanerne, der udgør omkring 15 % af verdens befolkning, men alligevel kun forsvindende 3% af verdenshandlen.

Savannahs produkter forhandles i Kvickly, SuperBrugsen og Dagli’Brugsen. Udvalgte Savannah-varer fås også i Fakta i perioder.

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Karrykrydret blomkålssuppe med ærter, cashew og kokos

Ingen bedømmelser endnu

Antal: portioner

Ingredienser

Suppe

  • 50 g cashewnødder naturel eller ristede
  • 1,5 dl vand
  • 2 spsk kokosolie
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk karry
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1/4 tsk kanel
  • 1/2-1 tsk sukrin+
  • 1/2-1 spsk salt
  • 1 blomkål
  • 200 g grønne ærter fra frost kan udelades
  • 1/2 liter kokosmælk
  • 1 spsk eddike fx æblecidereddike

Topping

  • 150 g sukkerærter eller slikærter
  • 50 g cashewnødder naturel eller ristede
  • 1 spsk kokosolie
  • salt gerne grove saltflager

Sådan gør du

  1. Start med at hakke cashewnødderne til cashewfløden fint i din blender. Når det er så fint mel som muligt, tilsætter du vandet, og lader det hele blende i 2 minutter.
  2. Pil og hak løget groft. Opvarm kokosolie i en stor gryde og svits løg heri i et par minutter, til det bliver blødt.
  3. Del imens blomkål i mindre buketter.
  4. Tilsæt presset hvidløg og krydderier til løget i gryden og svits et øjeblik. Tilsæt så blomkål, ærter, cashewfløde og kokosmælk, og bring det hele i kog. Læg låg på og lad simre i ca. 15-20 minutter, eller til grøntsagerne er tilpas møre.
  5. Snit ærterne i strimler på langs. Hak cashewnødderne til toppingen groft. Svits begge dele i kokosolie på en varm pande og smag til med salt.
  6. Blend suppen med en stavblender eller i en blender/foodprocessor. Tilpas med ekstra vand, til konsistensen er, som du foretrækker. Smag til med salt og eddike og server med ærter og nødder som topping.
karrykrydret-blomkaalssuppe-aerter-cashew-kokos2
karrykrydret-blomkaalssuppe-aerter-cashew-kokos3
karrykrydret-blomkaalssuppe-aerter-cashew-kokos4
karrykrydret-blomkaalssuppe-aerter-cashew-kokos5

Kategorier: Efterår, Hverdagsmad, Internationale retter, LCHF opskrifter, Mælkefri, Suppe, Vegetarisk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!