Velkommen til 2019’s første indlæg! Ja, jeg ved det, jeg er en latterlig blogger…
Men! Jeg har jo sagt før, at jeg blogger, når/hvis jeg får lyst, eller jeg støder på noget, som jeg simpelthen ikke føler, at jeg kan være bekendt ikke at dele med jer. Denne opskrift er lidt en kombi af de to.
Det er klart, at en portion havregrød ikke er gourmet på høj plan, uanset hvor meget den så smager af chokoladedej på ske. Og uanset at den kan spises med nutella. Men jeg har i hvert fald spist denne grød på den anden side af 10 gange, siden jeg “opdagede” den knap en måned siden. Én uge spiste jeg den 5 ud af 7 dage, og det var mest fordi jeg spiste alle måltider ude de resterende to dage. En anden dag har jeg præsteret at spise den to gange på én dag.
Jeg ved ikke, om det er fordi, at det bare er så længe siden, at jeg har spist havregrød på sådan særligt systematisk vis, at jeg nu vælger at gå helt i den anden grøft. I hvert fald sker det, og jeg er vild med det! I dag har jeg fået det til aftensmad (perfekt efter træning, når du ikke gider bruge længe på mad!), og jeg elskede det igen. Derfor tog jeg mig endeligt sammen og satte mig ned for at skrive opskriften til jer (plus der var et par på Instagram der spurgte efter opskriften).
Jeg har ikke selv fundet på det! Det vil jeg gerne lige understrege. Jeg baserede min allerførste skål på denne opskrift fra Grødgrisen og har siden tweaket den lidt, men i det store og hele er det Anna, der skal have credit. Jeg spreder bare det gode budskab.
Hvis du ikke er verdens største chokoladefan, ligesom mig (eller, du ved, verdens andenstørste, når nu jeg er nummer 1), kan du bruge en proteinpulver uden chokoladesmag (fx med vanilje) og fx bruge peanutbutter på toppen. Kakaogrøden er også god med peanutbutter, men nutella er bare lige dét bedre.
Og hermed: opskriften. Jeg linker til de proteinpulvere, jeg har prøvet, så jeg skal vist lige huske at sige, at det er reklamelinks. Er det ikke sådan, det fungerer? Jeg er totalt out of my game her… God fornøjelse!
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Kakaohavregrød med protein og banan
Grøden findes i en lynversion og en der tager lidt længere. Her er det vandmængden, der varierer. Du kan garanteret også lave det i mikrobølgeovnen, hvis du foretrækker det, men lige med havregrød foretrækker jeg en gammeldags gryde, da jeg synes, at jeg har bedre føling med konsistensen så.
Ingredienser
- 1 dl havregryn grovvalsede
- 1 dl mælk fra ko eller plante, det bestemmer du
- 1-1,5 dl vand
- salt
- 20-30 g proteinpulver se note for links til mine favoritter
- 1-2 tsk kakaopulver usødet
- 1-2 tsk sukrin gold eller anden sødning
- 1/2 dl vand
Til topping
- 1 spsk nutella eller peanutbutter eller andet lækkert
- 1 banan
Sådan gør du
Bland havregryn, mælk, vand og salt i en kasserolle. Hvis du laver lynversionen, skal du nøjes med den lille mængde vand. Har du tid til at lade det simre lidt længere, foreslår jeg den højere mængde.
Bring grøden i kog. For lynversionen, lader du den bare simre ved relativt høj varme i et par minutter, indtil den er kogt ind og begynder at sætte sig. For dig med mere tid, skruer du lidt mere ned for varmen og lader den simre længere. Det bliver den mere cremet af.
Imens grøden koger, blandes proteinpulver, kakaopulver, sødning og vand i en lille skål til en slags "glasur".
Når grøden er kogt tilpas ind, røres "glasuren" i og varmer med og koger en anelse ind igen. Den skal ikke simre for længe herefter, da det så kan brænde fast.
Server grøden i en pæn skål (eller en grim en, jeg er ligeglad). Put nutella eller peanutbutter på toppen samt banan i skiver. Velbekomme!
Noter
Jeg er fan af Bodylabs proteinpulvere - Bodylab Whey 100. Jeg har prøvet både med den med vanilje og den nye rocky road og begge virker superfint. Hvis du bruger et proteinpulver med chokoladesmag, nøjes du bare med 1 tsk kakaopulver (med mindre du er kæmpe chokoladefan).