Insalata caprese con prosciutto e olio di pesto su un bastone – eller tomatsalat med skinke og pestoolie på pind

Af en eller anden grund synes jeg tit, at forretten faktisk er den sværeste ret i en menu. Måske fordi det tit kan komme til at ligne hovedretten for meget, hvilket jo ikke er meningen, men at der samtidig gerne må være en vis sammenhæng mellem forret og hovedret – en sammenhæng, som jeg ikke på samme måde finder nødvendig mellem hovedret og dessert fx. En fiskeret er jo tit et oplagt valg, men det er ikke altid lige det, man har lyst til. Og så er jeg desuden typen, der ikke gider servere det samme/noget der ligner alt for tit – selv om der så faktisk har gået et helt år siden “sidst”. Derfor er jeg rigtigt glad for at have “fundet på” denne forret. Det er garanteret hverken særligt originalt eller nyt, men det var helt fantastisk lækkert – og samtidig dekorativt og pænt, hvilket også er vigtigt med gæstemad, synes jeg. Og så kan det laves hurtigt og på forhånd, hvilket – igen – er dejligt, når man laver flere retter.

Jeg vil helt sikkert anbefale dette næste gang du skal lave forret til en eller anden anledning – det var the bomb!

Eller måske har du andre gode, lækre og gerne bare lidt fantasifulde forret-ideer? Hvis du har, vil jeg meget gerne høre om dem i kommentarfeltet 🙂

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Insalata caprese con prosciutto su un bastone - eller tomatsalat med skinke på pind

Ingen bedømmelser endnu

Ingredienser

Per person

 • 2 træspyd
 • 2 San Marzano tomater eller andre smagfulde og velduftende tomater hvis du bruger små cherry, skal du bruge dobbelt mængde
 • 4 minimozzarellakugler de små mozzarellakugler fås bl.a. i Føtex
 • 4 basilikumblade
 • 2 skiver serrano- eller parmaskinke

Pestoolie:

 • basilikum
 • hvidløg
 • salt
 • olivenolie

Evt.

 • lækkert brød

Sådan gør du

 1. Bland basilikum, hvidløg, salt og olie til en passende konsistens. Smag til og tilsæt evt. lidt ekstra hvidløg og salt. Hæld olien i en (sprøjte)pose og opbevar i køleskabet til det skal serveres.
 2. Lav spyddene. På hvert spyd kommer to halve tomater (eller to hele, hvis der er tale om små tomater), to mozzarellakugler, to basilikumblade og en skive skinke delt i to. Fordel det på spyddene som du synes. Hver person får to spyd.
 3. Ved servering lægges spyddene som et kryds på tallerkenen. Dryp/drizzle/pynt med pestoolie.
 4. Server evt. med noget godt brød også.

Kategorier: Favoritter, Forretter, Gæstemad, Italiensk, LCHF opskrifter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!