Denne opskrift stammer fra Suveræne Succeser af Sonja Bock & Tina Scheftelowitz. Det er ikke første gang jeg laver den opskrift og bestemt heller ikke sidste gang. Den er nem og lækker og faktisk meget mættende – især af en salat at være.
Denne mængde er halv portion af hvad deres opskrift kræver, og til mig passer det enten til to frokoster/madpakker eller aftensmad hvis man spiser det alene, tror jeg. Jeg har desuden hævet mængden af cherrytomater lidt, da jeg syntes at de ville have lige lovligt lidt i.
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Indisk kartoffelsalat
Forberedelse: 15 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ingredienser
- 350 g små kartofler
- 250 g blomkål
- 1 spsk rapsolie
- garam masala indisk krydderiblanding
- salt
- 125 g grønne ærter
- 100 g cherrytomater
- 20 g cashewnødder
- 1 spsk citronsaft
Sådan gør du
- Kartoflerne skæres i halve/kvarte og blomkål i mindre buketter. Det vendes med olie, garam masala og salt og bages i ovnen ved 230º C i 20-30 minutter.
- Imens ristes cashewnødder på en tør pande - jeg vælger at hakke dem, da der så er nød i hver mundfuld frem for bare hver femte.
- Ærterne kan både være friske fra bælg eller, som jeg brugte, letkogte fra frost.
- Når grøntsagerne i ovnen er møre, blandes de med de andre grøntsager, nødderne og smages til med citronsaft.