Grovtærte med skinke, broccoli og ost

Grovtærte med skinke, broccoli og ost

I går lavede jeg en tærte med broccoli, skinke, ost (mest fordi jeg lige havde det) i en lækker grov bund fundet her. Det er en meget enkel tærte, og dejen er faktisk nok den nemmeste tærtebund, jeg har prøvet længe, da den bare kan røres sammen i hånden med en ske og trykkes ud i formen så let som ingenting. Og så smager den samtidigt godt. Faktisk er det nok også den groveste tærtebund, jeg nogensinde har prøvet – oftest har jeg jo gerne mindst halv hvedemel i. Win-win-win… eller hvor mange win’er skal der være?

I går var desuden dagen, hvor jeg for første gang lavede forret til mig selv. Det skyldtes dog mest af alt, at jeg syntes det blev lidt overkill at spise mozzarella i tomatsalat og ost i tærte på én og samme tid – så jeg snød 😉 Hver gang jeg spiser tomatsalat bliver jeg mindet om, at jeg bør lave det oftere. Især her når det er så varmt og herligt sommeragtigt 😀 Det er jo nok en af de pæneste retter, altså! Jeg kan bedst lide det helt enkelt: tomat, mozzarella, basilikum, salt og peber:

Grovtærte med skinke, broccoli og ost

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Grovtærte med skinke, broccoli og ost

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer


Ingredienser

Tærtedej

  • 3 dl grahamsmel
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vand koldt
  • 1 dl olie

Fyld

  • 1/2 broccoli
  • 200 g skinke i tern
  • 150 g mild ost i tern eller revet
  • 4 æg
  • 4 spsk creme fraiche
  • salt og peber
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk tørret chili

Sådan gør du

  1. Rør mel og salt sammen til dejen og saml med vand og olie. Lad hvile i køleskabet i en halv time. Tænd ovnen på 180º varmluft.
  2. Forbered imens fyldes. Skær broccolien i helt små buketter og skræl og hak stokken fint. Overhæld med kogende vand og lad stå i 5 minutter (alternativt kan det koges ‘traditionelt’ i 2 min.).
  3. Pisk æg sammen med creme fraiche og krydr med salt, peber, paprika og chili. - See more at: Pensl en tærteform med olie (eller beklæd med bagepapir). Tryk tærtedejen ud heri i et jævnt lag.
  4. Fordel først broccoli, herefter skinke- og ostetern på bunden. Overhæld med æggemassen.
  5. Bag tærten i 30 minutter eller til den er gylden og æggemassen er stivnet. Lad hvile 10 minutter, inden tærten serveres.

Kategorier: Sommer, Tærter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!