I går lavede jeg en tærte med broccoli, skinke, ost (mest fordi jeg lige havde det) i en lækker grov bund fundet her. Det er en meget enkel tærte, og dejen er faktisk nok den nemmeste tærtebund, jeg har prøvet længe, da den bare kan røres sammen i hånden med en ske og trykkes ud i formen så let som ingenting. Og så smager den samtidigt godt. Faktisk er det nok også den groveste tærtebund, jeg nogensinde har prøvet – oftest har jeg jo gerne mindst halv hvedemel i. Win-win-win… eller hvor mange win’er skal der være?
I går var desuden dagen, hvor jeg for første gang lavede forret til mig selv. Det skyldtes dog mest af alt, at jeg syntes det blev lidt overkill at spise mozzarella i tomatsalat og ost i tærte på én og samme tid – så jeg snød 😉 Hver gang jeg spiser tomatsalat bliver jeg mindet om, at jeg bør lave det oftere. Især her når det er så varmt og herligt sommeragtigt 😀 Det er jo nok en af de pæneste retter, altså! Jeg kan bedst lide det helt enkelt: tomat, mozzarella, basilikum, salt og peber:
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Grovtærte med skinke, broccoli og ost
Ingredienser
Tærtedej
- 3 dl grahamsmel
- 2 spsk hvedemel
- 1 tsk salt
- 1 dl vand koldt
- 1 dl olie
Fyld
- 1/2 broccoli
- 200 g skinke i tern
- 150 g mild ost i tern eller revet
- 4 æg
- 4 spsk creme fraiche
- salt og peber
- 1 tsk paprika
- 1 tsk tørret chili
Sådan gør du
- Rør mel og salt sammen til dejen og saml med vand og olie. Lad hvile i køleskabet i en halv time. Tænd ovnen på 180º varmluft.
- Forbered imens fyldes. Skær broccolien i helt små buketter og skræl og hak stokken fint. Overhæld med kogende vand og lad stå i 5 minutter (alternativt kan det koges ‘traditionelt’ i 2 min.).
- Pisk æg sammen med creme fraiche og krydr med salt, peber, paprika og chili. - See more at: Pensl en tærteform med olie (eller beklæd med bagepapir). Tryk tærtedejen ud heri i et jævnt lag.
- Fordel først broccoli, herefter skinke- og ostetern på bunden. Overhæld med æggemassen.
- Bag tærten i 30 minutter eller til den er gylden og æggemassen er stivnet. Lad hvile 10 minutter, inden tærten serveres.