Igen igen stammer opskriften fra hende her. Jeg har faktisk aldrig gjort særligt meget i fyldte pandekager, men det er da vist en fejl, har jeg nu fundet ud af. Jeg har ikke lavet de store ændringer i forhold til den originale opskrift. Kun at jeg erstattede noget af hvedemelet i pandekagerne med min nye ven, hvid hvede. Og det blev fint. Jeg fik kun syv pandekager ud af portionen i forhold til de 12, NYBH fik, men det passede fint til at vi alligevel kun var tre. Jeg spiste næsten to og er stopmæt.
Jeg lavede en salat til af iceberg, agurk, melon og pinjekerner med chili og salt. Den var dejlig frisk ved siden af pandekagerne og passede perfekt til, syntes jeg. Desuden gav chilien og salten et godt modspil til den friske melon. Meget lækkert.
I den originale opskrift skal pandekagen hvile i en time, men det havde jeg ikke set på forhånd, og da jeg først begyndte at lave mad kvart over syv, gad jeg ikke at vente. De blev dog helt fine 🙂 Er der nogen, der kan fortælle mig, hvad hviletiden skal gøre godt for? Det eneste, jeg kan forestille mig, er næsten, at der måske bliver mere af den, så der kan blive de 12 pandekager?
Og, nå ja, det var superlækkert. BTW 🙂
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Fyldte pandekager med skinke og spinat samt salat med melon, agurk og pinjekerner
Ingredienser
Pandekager:
- 100 g hvedemel
- 75 g hvid hvedemel
- 1/2 tsk salt
- 2 æg
- 1 æggeblomme
- 2,5 dl mælk
- 50 g smeltet smør
Fyld:
- 450 g frossen helbladet spinat
- 1 grønsagsbouillonterning
- 3 store gulerødder
- 175 g philadelphia
- 25 g parmesan
- 200 g skinkestrimler
- peber
- muskatnød
- lidt smør
- 100 g gratineringsost
Salat:
- 1/2 icebergsalat
- 1 agurk
- 1/2 honningmelon
- 40 g pinjekerner
- 1 tsk tørret chili
- 1/2 tsk salt
Sådan gør du
- Melet blandes med saltet. Æg og mælk piskes ud heri til der ingen klumper er. Smørret smeltes og blandes i. Bag pandekagerne på 1-2 varme pander. Det er ikke nødvendigt at bruge yderligere olie eller smør til stegning.
- Spinaten tøs op i en gryde sammen med bouillonterningen. Når det er helt optøet, presses vandet fra. Brug evt. en saks til at klippe det i mindre stykker. Riv gulerødderne og parmesanen fint.
- Tænd ovnen på 200º. Bland alle ingredienserne til fyldet - med undtagelse af smør og gratineringsost - sammen.
- Fyldet fordeles jævnt på pandekagerne. Rul dem om fyldet og læg dem tæt sammen i et fad. Fordel et par klumper smør herover og drys med osten. Gratiner i ovnen til osten er smeltet og let gylden.
- Imens laves salaten. Pinjekernerne ristes på en pande sammen med salt og chili.
- Snit salaten. Fjern indmaden fra agurken og skær den i fine tern. Fjern kernerne og skrællen fra melonen og skær også denne i tern. Bland det hele med pinjekerner.