I forgårs skete der noget helt ekstraordinært. Ja, noget, der faktisk overraskede selv mig selv: Jeg lavede mad! Det er nemlig desværre en sjælden begivenhed i disse dage – for selv om jeg nyder sommervejret til fulde, selv nu hvor ferien er sådan semi-forbi, og jeg er tilbage på arbejde, er det altså ikke madlavning (især af den varme slags), det bliver til. Dels har jeg de sidste dage været ude de fleste dage, og dels er det bare for varmt. Men i går lykkedes det! Bevares, jeg kampsvedte da også bagefter, men jeg skulle alligevel ud og løbe senere, så det kunne jeg godt leve med ;P
Fathead-pizzaen er en af de ting, der er ganske kendt i LCHF-kredse, men hvor navnet måske afskrækker visse andre, kunne jeg forestille mig. Lidt ligesom æggemælken faktisk. Også ligesom med æggemælken er det dog en ting, der klart vinder, når man får overvundet sig og prøvet den, så jeg synes klart, I skal give den en chance.
Hvis man har fulgt med på bloggen her et stykke tid eller bare laver en hurtig søgning på pizza, er der vist ingen tvivl om, hvad min yndlings-pizzatopping er. Det, der hele tiden skifter, er dog bunden. Jeg er nemlig konstant på jagt efter den perfekte LCHF-pizzabund. Eller “var”, skulle jeg måske skrive, for nu tror jeg faktisk, vi er ret tæt på at være i mål. Denne pizzabund er nok den, jeg har prøvet, som er mest lig de pizzaer, jeg bagte før LCHF. Og så er den desuden übernem! What’s not to like?
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Fathead-pizza
Ingredienser
Pizzabund
- 200 g revet mozzarella eller anden mild ost
- 1 dl pofiber eller 2 dl mandelmel, ikke fedtreduceret
- 2 spsk flødeost
- 1 æg
- salt
Fyld
- 1 dl tomatsauce
- 200-300 g skinke
- 100-150 g revet ost
- 1 lille dåse ananas i stykker
- pesto fx hjemmelavet som i linket
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200º varmluft.
- Smelt mozzarella og flødeost til bunden i mikrobølgeovnen eller i en tykbundet gryde til en jævn konsistens. Rør så æg, pofiber/mandelmel og salt i, til du har en samlet kugle.
- Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og læg på en bageplade. Bag i ca. 12 minutter, eller til bunden er gylden. Prik evt. huller der bobler op halvvejs med en gaffel.
- Forbered imens fyldet.
- Når bunden er forbagt, fordeles ønsket fyld på pizzaen. Ved fyldet, som foreslås her, fordeles tomatsauce, ost, skinke og ananas på pizzaen. Pesto tilsættes, når pizzaen er færdig.
- Bag pizzaen færdig, til osten er færdig, ca. 10 minutter.