Dagens aftensmåltid blev stykket sammen af inspiration forskellige steder fra. For lang tid siden faldt jeg over denne opskrift, men efterfølgende er jeg blevet så glad for min standard falafelopskrift at jeg valgte at bruge den. For at få noget lidt ‘vådt’ til faldt valget på en hytteostsalat – hvor jeg først mens jeg lavede det, opdagede at det jo rent faktisk minder ret meget om en raita – som dog bare er med yoghurt i stedet for. Under alle omstændigheder har hytteost-raitaen samme funktion som en ‘rigtig’ raita – nemlig at køle retten lidt ned, hvis den er stærk. Og så giver hytteosten lidt ekstra protein og mæthed.
Det hele blev ret vellykket, syntes jeg. Dog var jeg ikke helt vild med kartoflernes konsistens – men det har vist mere at gøre med, at søde kartofler generelt bliver sådan lidt melede i smagen, når de bliver bagt. En anden gang vil jeg nok finde på noget andet i stedet for dem – måske jeg spiser resterne i et pitabrød i morgen 😉
Husk at kikærterne til falaflerne skal stå i blød natten over eller i løbet af dagen. Men de må ikke koges, hvilket også er grunden til at kikærter på dåse ikke dur til falafler 😉
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Falafel med chiliristede søde kartofler og hytteost-raita
Ingredienser
- 1/2 portion <a href="https://wp.hjemmehosxenia.dk/falafel" target="_blank">falafler</a>
Chiliristede søde kartofler
- 450 g søde kartofler vægt uden skræl
- 2 tsk paprika
- 2 tsk stødt chili
- 1 tsk salt
- 1 spsk olivenolie
Hytteost-raita
- 200 g hytteost
- 1/2 agurk
- 5 små tomater
- 1/2 bundt persille
- 1-2 tsk citronsaft
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200º varmluft. Skræl de søde kartofler og skær dem i grove tern. Vend dem med paprika, chili, salt og olivenolie i en plastikpose, så det hele bliver godt fordelt. Fordel på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i ca. 25 minutter.
- Tilbered imens falaflerne efter opskriften.
- Raitaen blandes af hytteost smagt til med citronsaft, agurk og tomat i fine tern og finthakket persille.