Eksotisk rejecocktail med mango, avocado, lime og sød chili

Dette er en fantastisk lækker forret/frokostret og en af de retter, som imponerer utroligt meget efter utroligt lidt arbejde. Win-win 🙂 Det vigtigste man skal sørge for er faktisk, at både avocadoer og mango skal være modne nok. Der er ikke noget mere trist end en umoden mango! Og så sørg for at vælge nogle rejer, der smager af noget. De behøver ikke at være dyre – Nettos er fx rigtigt lækre – det skal bare være nogle med smag i.

Man kan vælge at tilsætte nogle krydderier eller krydderier til retten. Fx ville koriander nok være godt, hvis man kan lide det. Men personligt er jeg vild med både avocado, rejer og mango, så for min skyld kan de sagtens stå alene.

Hvis man serverer det som forret, rækker portionen herunder til to personer. Hvis det er frokostret bliver der én stor portion. Giv evt. lidt brød til, hvis I synes.

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Eksotisk rejecocktail med mango, avocado, lime og sød chili

Ingen bedømmelser endnu

Antal: portioner


Ingredienser

  • 2 små avocadoer eller 1 - 1 1/2 stor
  • 1/2 lime saften herfra
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 mango
  • 150 g rejer
  • 2 spsk sød chilisauce
  • 1/2 lime til pynt (kan udelades)

Sådan gør du

  1. Lav mangoen til et pindsvin som på billedet nedenfor, og skær den i tern.
  2. Halvér avocadoerne, fjern stenen og pil skrællen af. Mos dem med en gaffel og bland med limesaft og salt.
  3. Fordel nu avocadocreme, rejer og mangotern lagvist i to høje glas. Hvis man ikke har glas, der passer, kan man sagtens bare anrette det på tallerkener eller i skåle, no worries ;) Slut af med 1 spsk sød chilisauce på hver og evt. en limebåd som pynt.

Kategorier: Fast food, Forretter, Frokost, Gæstemad, Mælkefri, Påske

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!