Det værste ved at lave meget mad på én gang, som jeg gjorde i søndags, er nok, at der – næsten med garanti – er noget, man ikke lige får taget et billede af. Og når man er blevet lidt af en madfotografinørd og derfor tager billeder af sin mad, selv når man er hjemme hos andre, har gæster og andet, er det en meget sørgelig ting. Dette skete for eksempel med denne coleslaw, som jeg lavede. Jeg fik kun taget et billede af min bror, der vender rundt i grøntsagerne med sine store grabber, så indtil jeg får lavet det igen og får taget nogle flere billeder, må I nøjes med det 😉
Opskriften er fra Suveræne Succeser af de herlige salatsøstre, og er – som coleslaw traditionelt er – lavet på hvidkål. Jeg brugte dog spidskål i stedet, da jeg endnu ikke har lært at kunne lide hvidkål. Derudover udelod jeg løg og kommen. Da jeg lavede det i weekenden lavede jeg naturligvis en større portion – lidt over dobbelt – så jeg vil tro at nedenstående passer til ca. 6 personer som tilbehør.
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Coleslaw
Ingredienser
- 1 spidskål ca. 350-400 g
- 3-4 gulerødder ca. 2-300 g
- 50 g hasselnødder
- 2 spsk hakket persille
Dressing:
- 200 g græsk yoghurt 10 %
- saften af en halv citron ca. 2 spsk
- 1/2 tsk dijonsennep
- 1 tsk sukker
- salt og peber
Sådan gør du
- Pil de yderste grimme blade af spidskålet og skær det i kvarte. Skær stokken fra, kasser den og snit resten fint med snitfladen nedad mod skærebrættet. Skræl gulerødderne og riv dem groft.
- Hasselnødderne ristes enten på en pande eller i ovnen - det er nemmest i ovnen, hvis man laver en stor portion.
- Bland kål, gulerødder og persille med halvdelen af nødderne.
- Pisk dressingen sammen og smag den til. Vend med grøntsagerne og lad trække ca. en halv time. Pynt med resten af hasselnødderne.