Citruskylling med broccoli og cashewnødder

Som nævnt i går lavede jeg i mandags en superlækker ret fra Aarstiderne. Apropros, har jeg faktisk længe gået og puslet lidt med tanken om at forsøge mig med en af deres grøntsagskasser – jeg er især ret hooked på KUK-kassen (den uden kartofler). Det virker som den ypperste luksus at få sådan en bunke lækre, friske og økologiske grøntsager leveret en gang imellem. Og umiddelbart har jeg kun hørt godt om Aarstidernes produkter og service. Mit problem er dog, at jeg er forholdsvist kræsen. Eller, rettere jeg er stadig ret kræsen med mange ting. Ærligt talt, for fem år siden eller mere havde en madblog herfra nok været meget ensformig. Jeg lærer hele tiden at kunne lide nye ting. Fx bacon for nylig (ja, jeg er højst mærkværdig) og generelt er min kålkærlighed kun opstået inden for de sidste par år. Det bliver hele tiden bedre – men sådan er det jo sikkert for de fleste. Jeg er dog nervøs for, hvis jeg bestiller en kasse, pludseligt at få en grøntsag, som jeg bare ikke kan lide. Jeg bor jo alene og så er der jo ikke rigtigt nogen til at agere “skraldespand”. Men måske jeg skulle prøve det alligevel og udfordre mig selv lidt? Er der nogen af jer, som har erfaring med Aarstidernes kasser, og/eller har nogen gode råd?

Nå, men tilbage til mandagens ret, som desuden gjorde sig særdeles godt i madpakke dagen efter også. Jeg var ret fascineret af smagssammensætningen i retten, så jeg ændrede faktisk meget lidt. Fx valgte jeg at stege hele molevitten i kokosolie i stedet for vand – det dér vandstegning har jeg ærligt talt ikke så meget fidus til. Og så er det jo bedre at fyre noget mere fedt ind i måltidet 🙂

Men resultatet blev i hvert fald et hit! Jeg havde ærligt talt heller ikke forventet andet. Jeg er i forvejen, som I nok ved, vild med både kylling og broccoli, så en ret bygget på de to ingredienser kan jo nærmest umuligt fejle. Derudover gav citronen en herligt friskhed, som man nogen gange savner her i næsten-vinteren med simre- og andre tunge retter over det hele. Resten af smagstilsætningerne lagde en god bund, dog uden at nogen af dem overdøvede de andre. Enkelt. Men perfekt.

Og så kan det altså godt være, at jeg har en forholdsvis stor appetit, men portionen nedenfor ville da aldrig kunne række til 4 personer, som opskriften angiver – ville den? Er det bare mig, der er et ædemonster? 😀

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Citruskylling med cashewnødder og broccoli

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

Ingredienser

  • 3-400 g kylling jeg brugte 400
  • 1 broccoli
  • 1 økocitron både skal og saft
  • 1 dl cashewnødder grofthakkede
  • 1 tsk fish sauce
  • 10 g frisk ingefær ca. 2-3 cm
  • 2 fed hvidløg
  • 1 drys vanillepulver
  • 1/2 dl vand
  • salt og peber
  • evt. soja til servering

Sådan gør du

  1. Skær kyllingen i mundrette bidder.
  2. Fjern evt. grove pletter på broccoliens stok og skær den i fine stykker. Del broccolihovedet i små buketter.
  3. Hak hvidløg og ingefær fint.
  4. Riv skallen af citronen og pres derefter saften.
  5. Bland alle ingredienserne til og med vanillepulver i en stor skål og lad det trække i ca. 15 minutter.
  6. Varm en stor wok godt op. Smelt/opvarm kokosolien heri og hæld hele molevitten på. Steg i ca. 10 minutter til kyllingen er gennemstegt og broccolien er tilpas mør - der må dog gerne være bid i sidstnævnte. Tilsæt evt. lidt vand undervejs, hvis det begynder at sidde fast eller for at hjælpe broccolien lidt på vej.
  7. Smag til med salt og peber og server med soja.
Citruskylling med broccoli og cashewnødder - servering

Kategorier: Asiatisk, Fast food, Hovedretter med fjerkræ, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Mælkefri, Påske, Wok

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!