Der er både fordele og ulemper ved at få størstedelen af sin inspiration i køkkenet fra diverse blogs. En af de største fordele er naturligvis, at der er uendeligt mange blogs og derfor lige så mange mulige inspirationskilder – man løber aldrig tør for nye idéer, hvis man vil bruge tiden på at finde den! En af ulemperne er jo så til gengæld, at man ind imellem “risikerer” at blive inspireret af det samme som mange andre. Dette er jo i og for sig ikke en ulempe for mig – højest lidt for jer, da det så udmønter sig i, at der kommer lignende opskrifter fra flere blogs lige oveni hinanden. Lad mig give jer et eksempel: Søndag i sidste uge bloggede Christina om en tærte uden mel, som jeg straks besluttede mig for at prøve ved førstkommende lejlighed. Det samme gjorde frk. sveske – og måske også nogle flere, jeg ikke har set. Det betyder jo bare, at Christina lige har ramt plet med sin opskrift – det var tydeligvis noget vi var mange, der var interesserede i! Og en god opskrift fortjener jo også kun at blive delt med så mange som muligt – så her kommer min version også 🙂
Tærten blev nemlig super lækker! Jeg tror min bund blev en anelse for våd måske, så næste gang vil jeg nok prøve med et mindre æg eller holde lidt tilbage. Men derudover var smagen helt i top! Som jeg vist også har nævnt en – eller flere – gange før, har jeg egentligt ikke gjort så forfærdeligt meget i brøderstatninger – trods alt. Når jeg tidligere har lavet LCHF-tærter, har jeg derfor også bare udeladt bunden, hvilket da også bliver helt fint. Jeg synes ikke, at en klassisk bund giver særligt meget til en tærte sådan smagsmæssigt – højst lidt sprødhed, hvis det er en god bund. Men denne bund her giver så meget god smag! Den smager meget i retningen af en god lækker grov bund og er helt sikkert en, jeg vil lave igen. Jeg har fx allerede planlagt en aspargestærte til en påskefrokost næste weekend – men meget mere om det på et senere tidspunkt.
Denne tærte skal selvfølgelig bare ses som et forslag. Bunden kan bruges til lige, hvad I har lyst til. Jeg skal helt sikkert prøve den i min yndlingspinattærte på et tidspunkt. Og måske også i en sød version som dessert? Det vil tiden vise. Der er i hvert fald masser af variationsmuligheder, hvis dette fyld ikke er lige din kop te. Det var dog min, og jeg elskede det! Den lækre broccoli med god sprød bacon og salt feta var en himmelsk kombination, som jeg absolut vil anbefale!
Hvad er dit yndlingstærtefyld?
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
LCHF tærtebund
Ingredienser
- 2 dl mandler eller mandelmel (ca. 120 g)
- 1/2 dl sesamfrø ca. 30 g
- 1/2 dl solsikkekerner ca. 30 g
- 1 spsk fiberHUSK
- 1 tsk salt
- 40 g smør koldt
- 1 æg
Sådan gør du
Mal mandler, sesamfrø og solsikkekerner til fint mel. Bland – gerne i en foodprocessor – med fiberHUSK, salt og smør, og kør indtil det ligner groft sand. Tilsæt ægget, og kør indtil dejen har samlet sig.
Sæt dejen på køl i ca. en halv times tid, hvis du har tid. Forvarm imens ovnen til 160º varmluft.
Pres dejen ud i en smurt tærteform og forbag tærtebunden i ca. 15-20 minutter.
Fordel dit valgte fyld i tærtebunden og bag yderligere 30-45 minutter afhængigt af fyld. Lad tærten stå 5-10 minutter, inden den serveres og skæres ud.
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Broccolitærte med bacon og feta
Ingredienser
- 1 tærtebund opskrift ovenfor
- 1 broccoli
- 200 g bacon i tern
- 100 g feta
- 3 æg
- 2 dl piskefløde
- salt og peber
- evt. lidt ost til toppen
Sådan gør du
Forbag tærtebunden efter anvisningerne.
Skær broccolien i mindre buketter og stokken i tern og blancher kort i saltet vand. Dræn i et dørslag.
Steg bacon sprødt på en pande.
Pisk æg sammen med fløde og salt og peber.
Når tærtebunden er forbagt, fordeles broccoli efterfulgt af feta og bacon i bunden. Hæld æggemassen over og bag tærten i ca. 40 minutter, eller til æggemassen er stivnet. Drys evt. med revet ost de sidste 10 minutter.
Lad tærten hvile i 5-10 minutter, inden den serveres.