Broccoli med feta og bacon

Jaja, “less is more”, som man siger, ikke? Den talemåde er virkeligt én af de ting, som kan retfærdiggøre mangt og meget – og jeg bliver efterhånden mere og mere overbevist om, at jeg burde ændre bloggens slogan til netop dét, sådan som jeg misbruger det! ;D Jeg føler næsten, at jeg burde undskylde over for jer eller et eller andet. Jeg mener: Helt ærligt! En opskrift med tre sølle ingredienser – hvad tænker jeg dog på, mand?! Men I’m not even sorry! (klikklikklik!)

De af jer, der har fulgt mig et stykke tid, har nok allerede fundet ud af, at jeg har en meget “enten-eller” personlighed. Og det gælder således også på madområdet. Enten laver jeg god, ny og spændende mad hele tiden (det er så også de perioder, hvor I nærmest får et indlæg om dagen!), eller også går jeg helt i den anden grøft, og lever nærmest af tebirkes (min guilty pleasure – spørg lige, om det giver ondt i maven!), og har absolut hverken lyst eller inspiration til at lave mad. Som I måske kan udlede af min mindre aktive blogging det sidste stykke tid, har jeg desværre været i en eller-periode. Not kewl! Men jeg er heldigvis snart ved at være ude på den anden side igen, så alt er – efterhånden – godt! (darn you carb-addiction!) Men noget, der især hjælper mig, når jeg skal “afvænnes” igen-igen er virkeligt nemme, men samtidigt virkeligt lækre, retter. Som fx – you guessed it – denne ret. I ved, jeg elsker broccoli. I ved, jeg elsker feta. Og bacon er vel underforstået?! Og så ved vi jo desuden allerede, at kombinationen af feta og bacon + grøntsag er et hit. 1-2-3 lækre ingredienser = en lækker ret på 1-2-3. Ja, jeg klager ikke!

Retten kan både stå alene eller serveres sammen med noget andet. Jeg havde en enkelt ostepølse tilbage, som jeg varmede og serverede sammen med. Og dagen efter spiste jeg den anden portion alene. Så sådan kan man ligesom teste begge muligheder. Jeg lægger mig jo i selen for jer her, kan I godt høre 😀 Såeh… sæt i gang, ‘kay!

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Broccoli med feta og bacon

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer


Ingredienser

  • 1 broccoli
  • 1 pakke bacon i tern
  • 1 lille pakke feta/salatost 200-250 g?

Sådan gør du

  1. Del broccolien i mindre buketter og skær stokken i tern. Damp i godt saltet vand (det er dét, der giver den fine grønne farve!) i et par minutter, indtil det er så mørt og/eller sprødt, som du vil have det.
  2. Steg imens bacon sprødt på en pande.
  3. Server drænet broccoli med sprød bacon og lækker blød og cremet feta i tern eller mindre stykker.

Kategorier: Efterår, Fast food, Favoritter, Frokost, Hovedretter med kød, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Påske, Salater, Tilbehør

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!