Hov, nu kom min indre sprognørd lige pludseligt op til overfladen – hvad hedder bounty mon i flertal? Bountys? Bountyer? Bounty? Bountyere? Arh! :/
Nå, men anyway, for snart et par uger siden lavede jeg i hvert fald bountys. Hjemmelavede og LCHF-venlige, forstås. Og det var guddommelige. Ganske enkelt to.die.for! Man skal selvfølgelig være ret vild med kokos, for at disse er et hit. Men det er vel i princippet også tilfældet med de “rigtige” bountys, er det ikke? Jeg er dog “heldigvis” kokosfan, så ingen problemer dér.
Opskriften er selvfølgelig Janes og jeg ændrede stort ikke noget – bortset fra at jeg øgede mængden af sødning 🙂 De var faktisk nemmere at lave, end jeg havde frygtet. Mit eneste problem var, at de blev lidt tynde på midten, så et par af dem knækkede, da jeg overtrak dem med chokolade. Så næste gang (for sådan én bliver der helt sikkert) vil jeg nok lave dobbelt portion. Bare så de ikke knækker selvfølgelig, ingen anden årsag 😉 De kan nemlig fint opbevares i fryseren, og så er de også lidt nemmere at holde fingrene fra i frossen stand 😀
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Hjemmelavede bountys
Ingredienser
Sådan gør du
- Smelt kokosfløden i en kasserolle sammen med kokosolie. Rør sødning i og herefter kokosmelet. Bland det godt og smag evt. til med ekstra sødning.
- Beklæd en brødform med husholdningsfilm og fordel massen deri i et jævnt lag. Pas på, at den ikke bliver tyndere på midten (især hvis du laver halv portion!).
- Sæt formen i køleskabet i et par timer, til de er stivnet helt.
- Smelt chokoladen sammen med en lille tsk kokosolie over vandbad eller i mikrobølgeovn (hold godt øje ved sidstnævnte). Skær bountymassen i 8 eller 16 lige store barer og vend dem i chokoladen med to gafler. Læg dem til afkøling på et stykke bagepapir - gerne i køleskabet.
Noter
Opbevares på køl og kan sagtens fryses.