Så blev det også min tur til at prøve den berømte, berygtede (og til dels hypede) blomkålspizzabund. Jeg har faktisk længe haft lyst til at prøve den, men nu, hvor jeg netop ikke spiser korn, virkede det som det perfekte tidspunkt at gå fra tanke til handling. Min udgave endte som en hybrid mellem opskriften her og her, men når alt kommer til alt, er der vist ikke den store forskel på de forskellige opskrifter rundt omkring. Ikke desto mindre udgiver jeg her endnu en – ja, jeg vil jo ikke skille mig ud, vel? 😉
Den fremgangsmåde, jeg endte med at bruge, indebærer blandt andet at dampe blomkålen først og derefter vride væsken ud af kålen. Det var en smule omstændeligt, synes jeg, og jeg er ærligt talt i tvivl om, hvorvidt det egentlig er nødvendigt. Næste gang vil jeg nok prøve uden at vride vandet fra. Men jeg vil mene, at det bliver bedst og mest “pizzaagtigt”, hvis man tilbereder blomkålen en anelse først. Jeg er i hvert fald nervøs for, at bunden vil have for meget struktur, hvis man undlader det. Men det kan vi jo lade komme an på en prøve også 🙂
Pizzaen kan naturligvis tilpasses med alverdens fyld. Jeg brugte mit yndlingspizzafyld: tomatsauce, ost, skinkestrimler (og den fik faktisk også lidt kyllingestrimler her), ananastern og pesto (evt. bare blendet basilikum og olie). Jeg har dog på denne blog engang læst om kombien bacon, feta og ananas, hvilket jeg altså må og skal prøve en dag. Så længe baconen er godt sprød, er jeg all for it!
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Blomkålspizza
Ingredienser
Pizzabund
- 1 blomkål
- 2 æg
- 30-50 g parmesan eller anden ost, fintrevet
- 1 fed hvidløg kan udelades
- 1 tsk tørret basilikum
- 1 tsk tørret oregano
- 2 tsk salt
Til fyld
- tomatsauce
- ost revet
- skinkestrimler
- evt. kyllingestrimler
- ananas i tern
- grøn pesto lav evt. din egen lynversion af 1 bundt basilikum, 1 fed hvidløg, salt og olie så det passer
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 225º varmluft.
- Hak blomkålen fint på en foodprocessor. Alternativt kan det hakkes fint med en kniv eller rives på den grove side af et rivejern.
- (Dette trin kan springes over for en hurtigere version: Put blomkålen i en gryde sammen med ca. 1 cm vand og lad det dampe under låg i 5-7 minutter. Hæld vandet fra. Hvis du vil/gider, kan du vride væsken fra, ved at vride blomkålen i et rent viskestykke. Pas på, vandet er varmt, så lad det gerne køle lidt af først! Måske gør det bunden mere sprød og mindre vandet :) )
- Bland blomkål med æg, revet ost, presset hvidløg, basilikum, oregano og salt. Fordel massen med hænderne i et jævnt lag på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag bunden i ovnen i ca. 15-25 minutter, afhængigt af tykkelsen på pizzaen. Den skal være gylden, men ikke for mørk.
- Tag bunden ud, fordel fyldet ovenpå og giv den yderligere ca. 15 minutter, til osten er smeltet og gylden i kanterne.
- Server.