Selv om jeg er noget af et dessertøre, har jeg faktisk tit svært ved at finde på, når jeg reelt har muligheden for at lave dessert! Måske det skyldes, at jeg ofte får for høje forventninger og tænker, at det hele skal være åh, så avanceret og fancypants-agtigt – når det i virkeligheden ofte er det simple, der er det bedste. “Less is more” er jo sandt i de fleste situationer faktisk!
I planlægningen af maden til min familiefødselsdag sidste weekend, gik jeg længe og grublede over, hvad jeg mon skulle lave. Da jeg først kom på pulled pork-planen, følte jeg egentligt, at mit problem var løst – og så inviterede jeg gæster! (ja, jeg inviterer først, når jeg ved, hvad jeg vil lave til dem!) Det gik dog hurtigt op for mig, at jeg stadig manglede en dessertplan. Dessert er jo et must! Oftest ender jeg på noget kageværk af en art, fx som sidste år hvor jeg bagte hhv. chokoladet chokoladekage og kokos- og limekage. Og faktisk havde jeg først også bare planlagt at give mig i kast med en lagkage af en art. Men så skete der det, at jeg en dag fik en helt vild og voldsom lyst til frugtsalat! Frugtsalat – ja, frugt generelt jo faktisk – er virkeligt ikke noget, jeg spiser meget af lige for tiden, så det har jo sikkert været det, der frembragte den trang. Måske blandet med en generel aversion fra min krops side af mod det kolde vintervejr! Så snart trangen opstod, vidste jeg dog, at det var dét desserten skulle stå på!
For at gøre det mere venligt for alle, valgte jeg at lave frugtsalaten i en bland-selv-udgave, så man selv kunne vælge, hvilke frugter, der skulle indgå, samt hvorvidt man ville have råcreme eller ej. Og det blev faktisk en bragende succes! Og det tilfredsstillede – omend lidt forsinket – min egen frugtsalat-craving. Problem solved!
Så hermed er ideen videregivet til jer. Uanset om I bare laver til jer selv eller til næste gang I får gæster, tør jeg næsten garantere, at det vil blive en succes. Brug de frugter, I kan lide og kan skaffe – og så sørg for godt med råcreme og chokolade som topping. Især råcremen er i øvrigt essentiel, hvis I spiser LCHF og ikke er vant til det store blodsukkerudsving fra frugterne. Min krop klarede det faktisk overraskende fint, og det, er jeg overbevist om, skyldes råcremen! Ikke en dårlig undskyldning for at dynge sine frugter til med den lækre creme, vel? ;P (selv resterne som morgenmad næste dag – indtaget sammen med en kop te med kokosolie – mættede helt til frokost!)
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Bland-selv frugtsalat med råcreme
Ingredienser
Råcreme
- 2,5 dl piskefløde
- 3 æggeblommer jeg brugte pasteuriserede, men blommer fra øko-æg er også fint
- 1 spsk sukrin+ evt. malet til melis
- 1/2 tsk vaniljepulver
Forslag til frugtsalat-komponenter - vinter
- æbler
- ananas
- melon
- vindruer
- kiwi
- granatæblekerner
- bananer
- clementiner
- mørk chokolade
- ristede mandler
- alt andet dit hjerte og din fantasi begærer!
Når det bliver sommer
- bær bær og atter bær! :D
Sådan gør du
Råcreme
- Pisk æggeblommer til en luftig æggesnaps med sukrin+ og vaniljepulver.
- Pisk fløden til flødeskum, og vend herefter sammen med æggesnapsen.
- Anbefaling: Skær frugter i små tern - det bliver bedst i min optik. Så har hver mundfuld forskellige frugter frem for fx bare et stort stykke æble. Det tager lidt længere tid, men er klart dét værd, synes jeg!
- Server frugt med råcreme.