Banankage med chokolade

Det her er nok min en af mine yndlingskager og måske den kage, jeg har bagt allerflest gange. Det er en af de kager, som er lige så god på både anden- og tredjedagen takket være bananerne som giver kagen en god fugtighed. Derudover tilfører bananerne også en sødme, som er helt unik for banankager. Den oprindelige opskrift er fra Arlas hjemmeside. Jeg laver dog dobbelt portion, så det passer til en bradepande (og rækker lidt længere), tilføjer ekstra bananer, skærer til gengæld lidt ned på sukkeret og vælger desuden at lægge chokoladen på kagen, når den er nybagt, så den smelter direkte på kagen, frem for at smelte den for sig.

Hvis man ikke er et nær så stort chokoladedyr som jeg, kan man vælge at nøjes med 100 g chokolade. Jeg sætter dog personligt meget stor pris på det tykke lag chokoladetopping 😀

Grunden til, at der ikke er nogen billeder af smørret er at jeg faktisk var lige ved at glemme det i denne omgang. Så det at man har lavet en kage utallige gange før er ikke nødvendigvis en garanti for at det ikke kan gå galt. True story.

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Banankage med chokolade

Ingen bedømmelser endnu

Antal: bradepande

Ingredienser

  • 6 æg
  • 300 g sukker
  • 4 tsk vaniljesukker
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 200 g smør smeltet
  • 4 bananer modne
  • 200 g mørk chokolade

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200º varmluft.
  2. Pensl en bradepande med lidt olie.
  3. Mos bananerne enten i en foodprocessor eller med en gaffel. Hvis de er meget modne, kan de også bare moses direkte i dejen, når det er tid.
  4. Pisk æg og sukker sammen enten med en elpisker eller i en røremaskine. Tilsæt hvedemel, vanillesukker og bagepulver og rør godt sammen. Rør det smeltede smør i - det må gerne være lidt afkølet, men det er ikke nødvendigt. Rør til sidst de moste bananer i og fordel dejen i bradepanden.
  5. Bag kagen midt i ovnen i 30 minutter. Når kagen er gennembagt, tages den ud. Chokoladen fordeles ovenpå i små stykker og kagen sættes igen i ovnen i 2 minutter. Tag kagen ud og smør den nu smeltede chokolade ud med en dejskraber eller lignende.
  6. Lad kagen køle af. Den smager godt både nybagt og afkølet. Som nybagt får man dog den ekstra bonus i form af flydende chokolade og lun kage :)

Kategorier: Favoritter, Kage, Mælkefri

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!