Hvis jeg skal være ærlig, er pocherede æg endnu en af de dér ting, som jeg altid nok har været lidt bange for. Men i fredags (troede jeg) havde jeg nogle grønne asparges som skulle bruges, så jeg besluttede mig for, at få overvundet den frygt og pochere et par æg til en bunke asparges med en lækker sommerfrokost til følge.
Man siger jo tit, at folk der er virkeligt dårlige til at lave mad “ikke engang kan koge et æg”, men dét at koge æg kan faktisk være ret så tricky business, hvis I spørger mig – og det samme kan altså bestemt også siges om pochering. Men med lidt hjælp fra Malou Klidmoster og Aarstiderne gik det faktisk fint. Bevares, det er da ikke de flotteste pocherede æg overhovedet, men af et førstegangsforsøg gik det nu ganske smertefrit – og smagen var fin. Faktisk tror jeg aldrig, at jeg har smagt pocherede æg før overhovedet, men jeg forestiller mig, at de skal smage i retningen af blødkogte æg i en finere indpakning – det gjorde mine i hvert fald!
Det er ikke et meget mættende måltid – det mangler jo nok lidt fedt, og hvis man er rigtig sej, kaster man da bare lige en hollandaise sammen, det er da oplagt. Hvis man er af den mere menneskelige type, kan en klat mayonnaise nok gøre underværker. Det mættede lige et par timer for mig, hvilket var fint, da jeg havde spist stor morgenmad og sen frokost, men på en anden dag, vil jeg nok anbefale mere fedt som sagt. Eller et stykke ristet toastbrød til det brødspisende folk 🙂 Det vil desuden også fint kunne serveres som morgenmad eller let brunch en weekendmorgen, hvor der er god tid – eller måske som en forret?
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Bagte grønne asparges med pocherede æg og parmesan
Ingredienser
- 1/2 bundt grønne asparges
- lidt olivenolie
- salt
- 2 æg så friske som muligt
- vand
- salt
- eddike
- parmesan
- salt og peber
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 220º varmluft.
- Knæk de træede ender af aspargesene, vend dem med lidt olie, drys med salt og bag på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 15 minutter, mens æggene pocheres.
- Bring 5-10 cm vand i kog i en sauterpande sammen med salt. Når det koger, skrues der ned og hældes en god sjat eddike i.
- Slå ét æg ud i en lille skål. Brug et piskeris eller lignende til at røre rundt i det kogende vand, så du danner en mindre malstrøm - hæld forsigtigt ægget ned i midten heraf og saml æggehviden så godt som muligt med en hulske. Vandet skal være lige under kogepunktet - hvis det begynder at boble, skruer du ned. Giv det ca. 3 minutter og tag det så op med hulskeen. Gentag med det andet æg.
- Anret æggene ovenpå de bagte asparges, krydr med salt og peber og høvl nogle parmesanspåner over. Server.