Nogle dage har jeg utroligt nemt ved at finde på aftensmadsideer. Andre dage er det en lidt mere problematisk affære. Det kender vi sikkert allesammen! Selv om jeg følger virkeligt mange blogs og ofte gemmer opskrifter, som har jeg lyst til at prøve, er det alligevel ikke altid, der lige er noget der frister. Mit problem er oftest, at jeg af og til rammes af nogle tilfælde af en form for madlede, hvor jeg hverken gider at lave mad eller har lyst til særligt meget forskelligt. Hvor jeg dog kender en del, der bare undlader at spise eller holder sig til det gængse uden at glædes ved det, tager jeg desværre ofte den anden retning. Jeg spiser kun mine usunde livretter – ikke ligefrem den mest lødige eller varierede kost, kan man vist roligt sige. Og ja, de sidste par uger har jeg været i sådan en tilstand, hvor min aftensmad nogle dage bare har bestået af chokolade. Nej, det er ikke kønt, men det er sandt 😉
I sidste uge fik jeg dog lavet et lidt mere gavnligt måltid – endnu en gang med inspiration fra Madbanditten. Det var så enkelt, at selv jeg kunne overskue det i en sådan periode. Og resultatet blev samtidigt så lækkert at jeg ikke engang savnede min chokolade særligt længe. Det må da være et kvalitetsstempel, der vil noget 😀
Jeg serverede salaten med et stykke laks, hvilket var en helt ideel kombi.
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Asiatisk bønnesalat med sesam
Ingredienser
- 1 pose grønne bønner fra frost
- 1-2 spsk sesamfrø
Dressing
- 1/2 citron saften herfra
- 1 spsk soja
- 2 spsk sesamolie eller anden olie
- 1 fed hvidløg
- 1 lille stykke frisk ingefær ca. 5 g
- 1 lille stykke frisk rød chili ca. 3-5 g
- 1 nip sukrin+
Sådan gør du
- Damp bønnerne et par minutter i letsaltet vand. Skyl dem herefter, så kogningen stoppes.
- Rist sesamfrøene på en tør pande, til de begynder at "poppe" og blive gyldne. Du kan passende stege et par laksestykker på denne pande bagefter.
- Blend alle ingredienserne til dressingen sammen i en minihakker eller blender. Vend bønnerne i dressingen og drys med sesamfrø.
Noter
Kan serveres både lun og kold.