I går havde vi hjemmeskrivedag, hvorfor jeg tænkte, at jeg ville gribe chancen og lave lidt lækkert morgenmad. Jeg havde dog hverken noget brød eller noget gær, så jeg besluttede mig i stedet for at lave amerikanske pandekager. Lækkert! Og faktisk på nogle punkter nemmere at lave end deres tynde fætter 😉 Opskriften jeg brugte er herfra. Jeg lavede halv portion, men brugte dog samme mængde æg og smør. Alligevel fik jeg “kun” seks ud af det, hvilket i og for sig jo var mere end fint til mig, men opskriften “lovede” 12, så jeg kan ikke finde ud af om jeg bare lavede dem større end Latascha gjorde. Hm, under alle omstændigheder var de i hvert fald lækre. Jeg spiste nogle med sirup og resten med chokoladesauce.
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Amerikanske pandekager
Ingredienser
- 150 g hvedemel
- 1/2 tsk natron
- 3/4 tsk bagepulver
- 10 g sukker
- 1 tsk vanillesukker
- 1/4 tsk salt
- 1 3/4 dl mælk
- 1 æg
- 2 spsk smør
Sådan gør du
- Pisk alle ingredienserne med undtagelse af smør sammen til en jævn dej. Smelt smørret på en til to pander (hvis I kun bruger én, kan I også nøjes med én spsk smør), og pisk det i dejen. Det der sidder tilbage på panden er rigeligt til at forhindre at pandekagerne hænger fast.
- Hæld én-to skeer pandekagedej på hver pande og bag ved medium varme indtil der kommer bobler i overfladen. Vend og bag til de er fine og gyldne på den anden side også.
- Server med sirup, chokoladesauce, frugt, eller hvordan I foretrækker det ;)