For nylig så jeg denne hummus hos TrineCecilie, som dog normalt ikke har opskrifter, men hendes søster gæsteblogger vist nok lige for tiden. Under alle omstændigheder synes jeg den dér ærtehummus lød ret så lækker, så den gemte jeg straks i mit Evernote. Jeg brugte dog den originale opskrift fra TV2, da jeg selv lavede det i dag. Jeg vil mene at der er til tre portioner deri – selvfølgelig afhængigt af hvor meget man spiser 😉 Så nu har jeg (igen) herlig madpakke til de næste to dage. Det er jo om at være fantasifuld, så man ikke kører træt i det 🙂
Jeg spiste det med ristet rugbrød og gulerodsstave. Men generelt er alle grøntsagsstænger lækre dertil, så bare brug hvad du har.
Er der forresten nogen, der ved, om rugbrød kan ristes om morgenen og stadig være lækkert, når det bliver frokosttid
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Ærtehummus
Ingredienser
- 1 dåse kikærter ca. 230 g drænet vægt - eller 100 g tørrede kikærter
- 200 g optøede grønne ærter
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk tahin
- saften af 1/2 citron - eller ca. 1/4 dl citronsaft
- 1 spsk olivenolie
- 1,5 tsk salt
Sådan gør du
- Alle ingredienserne blendes til en jævn masse. Smag til med ekstra salt, hvis nødvendigt og tilpas evt. konsistensen med vand.