I søndags lavede jeg en gang æbleskiver fra bunden – med lidt hjælp fra Kvalimad og en støbejernsæbleskivepande, som min mor lånte af nogen sidste år og endnu ikke har leveret tilbage. Jeg har én gang før prøvet at lave æbleskiver selv, men der var jeg ærligt talt ikke synderlig imponeret. Disse var derimod meget bedre – og også bedre end de købte på de fleste punkter. Der er dog lige det med sprødheden, som jeg synes manglede, men jeg ved ikke, om det generelt bare ikke er muligt med hjemmelavede æbleskiver? De blev selvfølgelig spist med syltetøj og flormelis – og stort velbehag!
Jeg fik ikke helt talt dem – men jeg vil gætte på at der var omkring en 30 stykker.
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Æbleskiver
Ingredienser
- 3 æg
- 1 spsk sukker
- 1 tsk citronsaft
- 240 g hvedemel
- 1/4 tsk salt
- 1/2 tsk natron
- 1 spsk vanillesukker
- 1 citron skallen herfra
- 4 dl kærnemælk
- 50 g smeltet smør til stegning
- Syltetøj og flormelis til servering
Sådan gør du
- Skil æggehviderne fra blommerne. Hæld citronsaft og sukker ved hviderne og pisk dem stive.
- Bland æggeblommerne med de resterende ingredienser og pisk til en tyk dej. Vend de stiftpiskede hvider i dejen.
- Varm panden godt op og fordel ca. 1 spsk smør i alle hullerne (tilsammen ikke 1 spsk i hvert). Hæld ca. 1/2 dl dej i hvert hul. Vend dem en kvart omgang, når de er faste i kanten og kort herefter helt rundt - så bliver de pænt runde. Bag indtil de er fint gyldne hele vejen rundt og virker gennembagte. Hold lune under sølvpapir.
- Det kan være svært at nå at fordele dejen i alle huller, inden smørret bliver for mørkt. Det kan derfor være en ide at lave en halv pande af gangen, så man ikke risikerer, at der er noget, der brænder.