Da jeg i tirsdags var hjemme for at bage cupcakes, benyttede jeg samtidig muligheden for at lave noget mad lidt ud over det sædvanlige. Flødekartofler er en af de retter, der, for mig, er noget særligt. “Tilbehøret” (for mig er flødekartofler nemlig det vigtige ;)) blev kylling svøbt i parmaskinke – lidt a la det jeg lavede her, men uden fyldet. Meget passende bloggede Emilie fra bloggen Gane & Gaffel i starten af ugen om en lun spidskålssalat, som hun faktisk også spiste sammen med flødekartofler. Det passede jo perfekt ind i mit kålprojekt, så, sammen med en bunke kogte grønne bønner, blev det det grønne indslag. Alt i alt meget lækkert og faktisk også ret nemt.
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Flødekartofler
Ultimativt bedste måde at servere kartofler på!
Forberedelse: 15 minutter
Tilberedning: 1 time
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Ingredienser
- 1 kg kartofler
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1/2 liter piskefløde
- salt og peber
- 50 g ost revet
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200º grader varmluft.
- Skræl kartofler og skær dem i tynde skiver. Fordel i et ovnfast fad.
- Blend løg og hvidløg med fløden og krydr med salt og peber. Hæld over kartoflerne og drys med revet ost.
- Bag i ovnen i ca. 1 time eller til kartoflerne er møre.
Noter
Hvis du har mulighed for at forberede kartoflerne i god tid, er der større garanti for perfekt møre kartofler, hvis du giver dem den første halve time i ovnen tidligere på dagen og så bare klarer opvarmningen og gratineringen, inden de skal serveres.
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Parmasvøbt kylling
Forberedelse: 5 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Ingredienser
- 3 kyllingebryster
- 6-9 skiver parmaskinke eller anden lufttørret skinke
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200º varmluft.
- Svøb kyllingebrysterne i skinken. Læg på en bagerist og steg i ca. en halv time i ovnen.
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Lun spidskålssalat med æbler
Forberedelse: 10 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Ingredienser
- 1 spidskål
- 2 æbler
- 2 spsk rapsolie
- 1 spsk karry
- 1 spsk salt
- 1,5 spsk hvidvinseddike
- 1 tsk sukker
Sådan gør du
- Skær stokken fra spidskålen og snit den fint. Fjern kernehus fra æbler og skær dem i tynde både.
- Varm olien på en pande eller i en gryde. Tilsæt karry og svits et øjeblik. Tilsæt herefter spidskålen og svits et par minutter. Så kommes æblerne på panden sammen med salt, hvidvinseddike og sukker. Lad smagen trænge ind, smag til og server.