Squashgetti med pesto, feta og bacon

Jeg har nu været syg-agtig i noget, der efterhånden føles som en evighed. Men det er den slags sygdom, som aldrig slår sådan helt igennem, I ved? Så man bliver ikke hjemme og sørger for at blive rask, men tager af sted og venter spændt på, at man en aften kan falde i søvn uden to timers rallehosten først. Og på at man kan tale uden at lyde som en Kermit, der har slugt en motorsav. Sådan lyder jeg nemlig også lige for tiden. Ikke særligt tiltalende, skulle jeg hilse at sige. Nå, men det jeg ville sige med denne her omgang selvmedlidenhed var jo faktisk, at min wannabe-sygdom samtidig har gjort, at der pludseligt var gået to uger siden jeg sidst have været til crossfit. Ikke skidegodt sådan ud fra et hold-din-kondition-og-styrke-ved-lige-synspunkt! Men i går besluttede jeg, at nok måtte være nok, og tog af sted – manglende stemme til trods. Heldigvis skal man jo hverken snakke eller lave andre stemmebaserede udøvelser til crossfit 😉 Og spørg lige om det var rart at komme af sted igen! (og meeeega hårdt – over 100 burpees er jo nærmest en skæbne værre end døden!). Da jeg kom hjem kvart over otte, skulle jeg derfor gerne have noget hurtigt mad i skrutten, og jeg havde heldigvis være den forudseende type og lavet en omgang pesto tidligere på dagen, så jeg svitsede noget hurtigt bacon på panden, spiraliserede (ja, det er hermed et verbum) noget squash og blandede det hele med lidt feta. Og det var nok noget af det lækreste, jeg har spist længe! Så simpelt, men helt uforskammet fantastisk! Jeg glæder mig allerede helt afsindigt til den portion magen til, der venter mig til frokost i morgen!

Det er måske lige at stramme den at kalde dette for en opskrift. Men som altid formoder jeg, at vi alle altid kan bruge gode ideer til hurtig og mættende mad, så her får I en opskrift alligevel – eller noget, der ligner. Pestoen er den samme, som jeg altid laver – men jeg skriver også opskriften ind endnu en gang bare sådan for en god ordens skyld. Tomater – evt. af den soltørrede variant – vil desuden være en herlig tilføjelse, hvis I skulle være i dét humør 🙂

Enjoy 🙂

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Squashgetti med pesto, feta og bacon

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

Ingredienser

  • 1 stor squash
  • 200 g bacon i tern
  • 100 g feta
  • 2 spsk pesto se nedenfor

Sådan gør du

  1. Steg bacon sprødt på en pande og dryp af på køkkenrulle.
  2. Spiraliser squashen og fordel på to tallerkener. Hvis du ikke har en spiralizer, kan du også bare bruge et mandolinjern eller en kartoffelskræller. Vend med pesto.
  3. Hak eller smuldr fetaen fint og fordel henover.
  4. Drys med bacon og server.

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Basilikumpesto

Ingen bedømmelser endnu

Antal: dl

Ingredienser

  • 2 store håndfulde basilikumblade
  • 50 g pinjekerner, paranødder, mandler eller andet
  • 50 g parmesan eller pecorino romano eller lignende fintrevet
  • 1 fed hvidløg
  • 1 citron saften heraf
  • 1 dl olivenolie
  • salt

Sådan gør du

  1. Blend alle ingredienser på nær olie og salt sammen, til det er finthakket.

  2. Tilsæt olien lidt ad gangen, til du når ønsket konsistens. 

  3. Smag til med salt.

Kategorier: Fast food, Forår, Frokost, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Påske, Salater, Sommer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!