Her den anden dag gik det pludseligt op for mig, at det nærmest var umindelige tider, siden jeg havde spist chokolade. Altså sådan i nogen særlig udstrækning, ikke. Og det til trods for, at jeg har i hvert fald fem plader liggende i skabet, som jeg købte i starten af året! Jamen, det kunne jeg jo ikke have siddende på mig, kan I nok forstå, så derfor kom min morgenmad i søndags til at stå på disse lækre skramlede pandekager (aka. scrambled pancakes, forstås) med chokoladesauce i ublu mængder. Eller, det vil sige, faktisk var der “kun” 25 g chokolade, men det så voldsomt ud, syntes jeg! 😀
Jeg ved ikke med jer, men jeg kan ofte godt synes, at pandekager kan være lidt omstændige at lave, når man kan lave andre gode og mættende slags morgenmad på den halve tid. Det gælder måske især, hvis man bare laver morgenmad til sig selv. Det virker lidt som ekstra arbejde, at skulle stå og bage i hvert fald tre pandekager, når man normalt kan nøjes med én portion på panden. Derfor havde jeg for lang tid siden gemt Jills opskrift her på scrambled pancakes, da det netop virkede som en perfekt løsning. Pandekagernes gode smag og luksusagtige fornemmelse – på den halve tid, og uden risiko for ødelagte pandekager, da det netop er formålet! Jeg var fan allerede inden, jeg havde prøvet det. Og her, efter jeg har prøvet det, er jeg altså stadig fan, vil jeg gerne lige slå fast!
De skramlede pandekager kan jo serveres med lige det, I vil – men chokoladesauce er jo en fast garanti for succes – hvis I spørger mig i hvert fald. Et andet hit ville dog nok også være noget bærsnask af en art, evt. blandet med pisket fløde – eller måske bare pulveriseret sukrin+ aka. sukrin+-melis og kanel måske? Jeg dryssede i øvrigt med lidt finthakkede ristede hasselnødder, jeg havde tilbage fra chokoladetrøflerne, og noget hakket chokolade fra frugtsalaten. Ren “Stop Spild af Mad” jo! ;P
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Skramlede pandekager aka. scrambled pancakes med chokoladesauce
Ingredienser
- 2 æg
- 1/3 dl piskefløde
- 1 spsk kokosfibermel
- 1/2 tsk bagepulver
- 1 tsk fiberHUSK
- 1 spsk sukrin gold
- 1 drys vaniljepulver
- 1 nip salt
- smør eller kokosolie til stegning
Chokoladesauce
- 25 g chokolade min. 70%
- 25 g kokosolie med eller uden smag
- et nip salt
- evt. lidt ekstra sødning fx flydende stevia eller sukrin+-melis
Til servering
- drys efter smag fx hakkede ristede nødder, hakket chokolade, kokosmel eller andet
Sådan gør du
- Pisk alle ingredienser til pandekagedejen på nær fedtstoffet til stegning godt sammen, så der ikke er nogen klumper.
- Smelt fedtstoffet på en varm pande, og steg så pandekagedejen som du ville med røræg, til det er gennemstegt og let gyldent.
- Smelt imens chokolade og kokosolie sammen - fx i mikrobølgeovn. Rør sammen med lidt salt og evt. ekstra sødning.
- Server med valgfrit drys.