Jeg har absolut ikke været den mest flittige blogger her i den forgangne uge, men jeg er lige hurtig og skriver et ekstra indlæg her på falderebet – så dulmer jeg i hvert fald min egen dårlige samvittighed 😉
Jeg har faktisk lavet disse saltmandler hele tre gange allerede – til trods for at det kun er lidt over en måned siden første gang. Det siger lidt om hvor gode de rent faktisk er! Da jeg lavede endnu en portion som en snack til vores hygge og brætspil Mortens Aften, fik jeg taget et par billeder af mine yndlings her. Det er næsten latterligt, så simpelt det her, og resultatet bliver så lækkert, at man kun vil sætte pris på nemheden (eller også vil man forbande den langt væk, fordi den er skyld i, at man laver saltmandler i tide og utide!).
Mandlerne kan sagtens laves uden chili – så bliver det bare helt almindelige saltmandler (duh). Men et drys chiliflager i den rette mængde, giver et yderst delikat kick uden at være for stærkt. Det giver bare lige en ekstra dimension til smagen, som jeg personligt er ret vild med. Så længe man holder sig til de små mængder, er der ingen der kan smage og ømme sig over chilien, med mindre de får at vide, at den er der. Men hvis du absolut ikke er til chili, udelader du det selvfølgelig bare 😀
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Saltmandler med et kick (eller uden)
Portionen ganges bare op eller ned alt efter hvor mange du vil lave
Ingredienser
- 200 g mandler
- 2 dl vand
- 1 spsk groft salt
- 1/2 tsk chiliflager kan udelades
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 160º varmluft.
- Bland alle ingredienser på en pande og bring vandet i kog. Lad simre indtil vandet er helt væk og mandlerne er dækket af et fint hvidt lag salt.
- Overfør mandlerne til en bageplade beklædt med bagepapir og sæt i ovnen. Tør mandlerne i ca. 20-30 minutter. De kan stadig godt være lidt seje, når de kommer ud af ovnen, men de bliver sprøde, når de køler af.