Rabarbercrumble

rabarbercrumble4

Ingen rabarber uden rabarbercrumble! Eller – det tror jeg i hvert fald ikke. Som jeg også nævnte i går, er jeg jo ellers ikke ligefrem ekspert på området, men man lever jo, så længe man lærer! Eller også er det omvendt ;P

Hvis vi lige smider den dér jantelov lidt ud af vinduet et øjeblik, så vil jeg gerne have lov at sige, at denne crumble virkeligt er en succeshistorie! Nu er det jo ellers ikke fordi, jeg ikke normalt har held med mine opskrifter. Umiddelbart vil jeg nok sætte min succesrate til en 97%, hvis vi så lige regner diverse fiaskoer som fx fiskeboller og kyllingelever fra. Og generelt alle de gange, hvor jeg brænder mig/taber salten/jokker i spinaten – høhø. Så der er da normalt fint plads til fejlskud her og der. Denne crumble er dog én af dem, der næsten går ind og hæver kurven lidt. Det er samtidigt en opskrift, der bekræfter mig i, at det nok ikke er helt dumt, at jeg bruger en del tid på det her blogging-lal. Og det er faktisk nogle gange ret rart at blive bekræftet i, skulle jeg hilse og sige 😉

Rabarbercrumblen her består af en bund af rabarber med den fineste syrlig-sødme samt en snert af kanel, som virkeligt gør sig godt heri. Alle de rabarbercrumble-opskrifter, jeg fandt i min indledende googling, havde kanel i fyldet, så jeg formodede, at der måtte være noget om det! Jeg har herudover igen brugt kværnede chiafrø som jævner i fyldet i stedet for majsstivelse eller hvad man nu ellers ville bruge, og endnu en gang fungerer det upåklageligt! Dejligt med flere ting at bruge de gode chiafrø til! Jeg kværner chiafrøene (samt mandler og nødder til selve crumblen) i min Bamix processor, men en kaffekværn, foodprocessor eller blender burde også kunne gå. Selve crumblen er lavet af en rar blanding af mandler, pekannødder samt kokos i hele tre former. Man skal ikke gå ned på kokos! Samlet giver det en topping med en både sprød, lettere porøs, sej og chewy tekstur med flere diskrete nøddenuancer og en dejlig kokossødme.

Det er virkeligt en rar dessert, hvis jeg selv skal sige det! Men for en gangs skyld, er det faktisk ikke kun mig, der siger det. Jeg serverede nemlig crumblen for en veninde – en “normaltspisende” veninde, vel at mærke – og vi var begge enige om, at det var noget af det bedste, vi havde smagt længe – også sammenlignet med en “rigtig” crumble. Og nej, det er ikke bare noget, vi siger ;P

Denne dessert er den perfekte forårs-/sommerbebuder, og jeg kommer klart til at lave den igen og igen – og igen! Klart med rabarber, men bestemt også med andre frugter senere hen. En gang blandede sommerbær kan kun være godt! Og jeg savler allerede lidt over tanken om en æblecrumble til sensommer. Åh, det bliver godt, kan jeg mærke!

Desserten er i øvrigt virkeligt god at lave på forhånd. Du kan samle det hele samt røre creme fraichen, inden dine gæster kommer, og så er det bare at sætte fadet i ovnen, når det er ved at være tid til dessert. Værtskab af bedste og nemmeste skuffe! 😀

Jeg skelede til opskriften her, da jeg lavede min crumble.

rabarbercrumble2

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Rabarbercrumble

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

Ingredienser

  • 250 g rabarber
  • 2 spsk sukrin+
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk chiafrø kværnede

Crumble

Til servering

  • creme fraiche 38%
  • en sjat piskefløde
  • vaniljepulver og/eller stevia sweet drops med vanilje

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 180º varmluft.
  2. Fjern blade og evt. grimme pletter fra rabarberstænglerne. Skær dem i skiver på 1/2-1 cm's tykkelse og fordel i et ovnfast fad (jeg brugte et på 23,5x12,5cm). Vend med sukrin+, kanel og kværnede chiafrø.
  3. Mal mandlerne til crumblen til fint mel. Hak pekannødderne mellemfint. Bland så alle crumble-ingredienserne i en skål og nulr det sammen med dine fingre, til du opnår en smuldret dej. Fordel denne over rabarberne.
  4. Sæt fadet i ovnen og bag i ca. 20-25 minutter, eller til crumblen er gylden på toppen. Lad den herefter stå i en 5-10 minutter, inden servering, så den ikke er brandvarm og crumblen bliver sprød.
  5. Server med creme fraiche rørt med vaniljepulver og/eller vanilje-stevia samt lidt piskefløde for at gøre konsistensen mere lind.

Noter

For en mejerifri dessert kan du servere med pisket kokosfløde blandet med vanilje og stevia i stedet for creme fraichen.

rabarbercrumble-collage
rabarbercrumble5

Kategorier: Dessert, Forår, Kage, LCHF opskrifter, Mormormad, Sommer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!