Så fik jeg endelig lavet lidt mad igen. Men eftersom jeg jo burde bruge bruger al min tid på eksamenslæsning, blev det stadig i den mindre tidskrævende ende. Opskriften er fra Spis Bedre 02/12, og jeg ændrede faktisk overraskende lidt i forhold til originalopskriften. Og det, jeg ændrede, var mest mht. tiderne, som efter min mening var rimelig urealistiske i bladet. I hvert fald kartoflerne. De skulle officielt kun have haft 20 minutter, men efter min erfaring er kartofler efter 20 minutter stadig meget hårde og slet ikke rare at spise. Så jeg gav dem det dobbelte 🙂
Egentligt er jeg ikke sådan fantastisk vild med pølser. Men nu hvor jeg stadig er hos min mor og bror lige en lille uges tid endnu eller deromkring, og jo, som nævnt, lige har været syg, må jeg en gang imellem leve med de ting, de får købt ind 😉 Det er dog også en ekstra stor cadeau til denne opskrift, at jeg var ret vild med det og spiste ret meget.
Sidst, men ikke mindst, er det jo en fantastisk hverdagsret. Ganske vist skal kartoflerne have lidt tid, men der er næsten ingen forberedelsestid. Kartoflerne skal blot vaskes og skæres i kvarte, peberfrugterne skal ordnes og strimles, hvidløg skal pilles og skives, grøntsagerne skal svitses et kort øjeblik og pølserne skal varmes. Og hvis man vælger det, kan man lave en dressing til, som jeg gjorde. Det tager ca. et minut 🙂 Og så er der mad!
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Pølser med sprøde peberfrugter og ovnbagte kartofler
Adapted from Spis Bedre 02/12
Ingredienser
- 800-900 g små kartofler
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- 500 g røde snackpebre
- 3 fed hvidløg
- 1 bundt persille
- 2 dl creme fraiche
- salt + peber + sukker + citronsaft
- 3-6 pølser afhængig af appetit - vælg selv type og kvalitet
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 235º varmluft.
- Vask kartoflerne, skær dem i kvarte og put dem i en bradepande med bagepapir. Vend med 1 spsk olie og salt. Bag kartoflerne i ca. 40 minutter - vend ind imellem.
- Ordn peberfrugterne og skær dem i strimler på ca. 2 cm. Pil hvidløg og skær dem i skiver.
- Hak persillen - halvdelen blandes med creme fraiche, salt, peber, sukker og citronsaft til en dressing.
- Når kartoflerne mangler ti minutter, ristes pølserne på en pande. Sørg for at de er godt varme - det tager ca. 10 minutter, hvis det er tykke pølser.
- Opvarm den resterende olie på en pande og svits peberfrugter og hvidløg heri i ca. 3 minutter, til hvidløget dufter dejligt og peberfrugterne er let bløde, men stadig har meget bid. Vend med persille og bland herefter kartoflerne og peberfrugterne sammen.
- Server.