Pikant blomkåls- og skinkefad

Kender I LCHF-forum? Det er en ret smart debatside med en masse kloge mennesker, hvor man kan få svar på stort set hvilket som helst vedrørende LCHF – jeg benytter mig selv flittigt af det. Og lige nu er vi faktisk ved at få stablet en LCHF-madklub på benene – og der er altså endnu plads til et par stykker til, så hvis du sidder og tænker, at det ville da lige være noget for netop dig, synes jeg, du skal smutte forbi og give lyd. En anden god ting ved forummet er, at man kan få god inspiration til LCHF-venlige retter. Det er lige præcis sådan, jeg blev inspireret til gårsdagens menu. Selv om jeg oftest skal bruge billeder til at blive rigtigt og ordentligt inspireret, kan retter der lyder helt exceptionelle alligevel godt overbevise mig. Og det var lige præcist, hvad Livs opskrift her gjorde. Det lød både nemt og lækkert – ikke mindst fordi det er baseret på blomkål, og jeg er efterhånden nærmest til fals for alt med bare en snert af blomkål! 😀

Jeg udelod porrer og undlod at svitse skinketernene først, hvilket sådan set kun gjorde retten endnu nemmere. Det eneste, den krævede, var at dele blomkål i små bukketter, fordele i et fad sammen med skinke, krydre, blande fløde og ost, hælde over og rive parmesan over til sidst. Og så ellers bare i ovnen. Sådan! Så behøver jeg jo nærmest ikke at skrive opskriften, hva’? 😉 Men, spøg til side, så var min eneste anke nok, at blomkålen måske var lige lovligt al dente til min smag (men nu er jeg heller ikke så vild med rå blomkål i første omgang). Måske skulle jeg bare have givet det (endnu) længere end 45 minutter, hvilket klart er en mulighed. En anden er dog at give blomkålen et kort opkog inden det smides i ovnen. Det gør selvfølgelig retten bare en tand mere omstændelig, men ikke mere end hvad jeg snildt kan overkomme. Det tror jeg bestemt, jeg gør næste gang! Vælg selv, hvilken løsning du er til.

Edit 9/6-13: Jeg har nu prøvet retten et par gange siden og har rettet opskriften nedenfor til tilsvarende 🙂

Jeg syntes desuden ikke, at retten var helt så mættende, som jeg måske havde forventet. Men generelt synes jeg nærmest, at jeg er umættelig for tiden. Det føles, som om jeg spiser og spiser og er sulten med det samme igen. Har I andre det også sådan ind imellem? Hvad gør I? Jeg har altid haft en god appetit, og jeg nupper da også gladeligt en portion til af så god mad som her, men det er jo ikke en særligt holdbar løsning bare at spise mere, så jeg tager hjertens gerne imod gode råd. I mellemtiden vil jeg dog glæde mig til resterne til frokost – og til næste gang, jeg laver det…

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Pikant blomkåls- og skinkefad

Ingen bedømmelser endnu

Antal: portioner


Ingredienser

  • 1 stort blomkål eller to små gnallinger - hvad sker der lige for de blomkål man kan få lige for tiden?!
  • 300 g skinke i tern
  • salt
  • 200 g flødeost med smag fx pikant eller hvidløg/urter
  • 2 dl piskefløde
  • 1 håndfuld parmesan fintrevet

Dertil

  • noget friskt og grønt fx en hurtig salat af krølsalat, agurk og tomat - evt. vendt med en vinaigrette

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 200º varmluft.
  2. Del imens blomkålen i små buketter. Fordel kålen i et ovnfast fad. Fordel skinketernene over kålen. Kryd med godt med salt - især hvis du ikke har kogt blomkålen i saltet vand først.
  3. Bland flødeost og piskefløde sammen. Hæld over blomkål og skinke og drys med revet parmesan.
  4. Giv retten ca. en time - tildæk evt. med sølvpapir de første 45 minutter, så retten ikke bliver for mørk.
  5. Server med en frisk grøn salat.

Kategorier: Efterår, Fast food, Hovedretter med kød, Hverdagsmad, LCHF opskrifter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!