Osteboller

osteboller-2

For de af jer, der begår jer meget på forskellige LCHF-blogs og -grupper m.m., er disse osteboller nok gammelt nyt. For mig var det dog i forgårs første gang, jeg prøvede dem, så bær lige over med mig og det faktum, at jeg endnu engang er lidt sent ude med det nyeste nye.

Disse osteboller lavede jeg i mandags og serverede til den gode tomatsuppe med mascarpone og basilikumsolie. Dels fordi en suppe altså i høj grad kalder på noget brød, og dels fordi jeg generelt bare tænkte, at det ville være en fin anledning til at få dem prøvet. Ostebollerne består – som navnet så fint indikerer – primært af ost, hvorfor de er mindre brødagtige, end man måske forventer. Til gengæld er de også en del mindre æggeagtige, end hvad mange andre måske efterhånden forventer sig af LCHF-brød. Jeg var personligt meget begejstret – de var meget mere faste i det, end hvad jeg faktisk havde forventet, selv helt nybagte og lune fra ovnen. Og når de får lov at køle ned, bliver de endnu mere faste. Samtidigt gør osten dem lidt seje, på samme måde som “rigtigt brød” ofte er lidt sejt i det. De har en meget mild smag (i høj grad fordi jeg brugte mild ost, selvfølgelig), som går fint til det meste, og en yderligere fordel ved disse boller frem for meget andet LCHF-bagværk er desuden naturligvis, at kulhydratindholdet er meget lavt, sammenlignet med bagværk på nødder og nøddemel fx.

Det er bestemt ikke sidste gang, jeg laver disse boller – om ikke andet har jeg i hvert fald nu fundet mig en fast ledsager, til når menuen står på suppe, og man liiiige skal have et eller andet til at søbe resterne på bunden af tallerken op med!

osteboller-1

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Osteboller

Ingen bedømmelser endnu

Antal: stk

Opskrift efter LCHF - Fedt!

Ingredienser

  • 250 g revet ost
  • 1 tsk salt
  • 3 æg hele
  • 3 æggehvider
  • 3 spsk fiberHUSK
  • 3 spsk pofiber

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 200º varmluft.
  2. Bland alle ingredienser sammen, og lad dejen stå og trække i 10 minutter, til den er fast.
  3. Form så til 6 boller, som lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
  4. Bag bollerne i 20-25 minutter, til de er gyldne.

Noter

Opbevares på køl. Kan fryses.

osteboller-3

Kategorier: Brød, Favoritter, LCHF opskrifter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!