Mørbradgryde

Vi fortsætter ufortrødent med mad i comfort food-genren her! Og alle ved jo, at comfort food = flødesovs! Og selv om en mørbradgryde som denne måske er dagskost og lidt retro for mange af jer, er det faktisk helt nyt for mig. Jeg har nemlig længe spist meget lidt svinekød, som I måske ved – og især de “rene kød-udskæringer” som fx netop mørbrad har været det, jeg først og fremmest har undgået. Jeg er ikke ubetinget fan af “kød-konsistensen” nemlig. Men af en eller anden grund fik jeg alligevel i sidste uge lyst til at prøve en god gammel mørbradgryde – med hele pivetøjet! Måske det skyldes, at jeg smagte mørbrad til julefrokosten på jobbis og ikke døde af det. Eller at jeg ugen efter smagte flæskesteg – stadig ikke fan, men baby steps, ikke 😉 Under alle omstændigheder købte jeg i hvert fald en mørbrad (også helt ny oplevelse!) og smed den i den store gryde sammen med to andre slags svinekød – når man gør noget, skal man sgu gøre det helt! Og så simrede jeg det med fløde, og så kan det meste vel i virkeligheden gå, ikke? 😉

Jeg kan beskrive resultat kort og kontant: Det var superlækkert! Og bonus: Nu kan jeg også lide mørbrad, så nu tror jeg da vist nok, at der skal mørbradbøffer med champignon a la creme på julefrokostbordet, hvilket jeg jo lige har lært, er en ting. You live, you learn!

Lige som sidst jeg lavede noget der ligner en “klassisk ret”, er jeg overhovedet ikke sikker på, at min udgave er “rigtig”. Jeg googlede på livet løs, men alle udgaver var lavet på opbagt eller jævnet sovs, hvilket jeg jo ikke var interesseret i. Eller også var de baseret på hakkede tomater frem for bare tomatpure, hvilket virkede for vandet. Så jeg kastede håndklædet i ringen og lavede min egen udgave – og det er jeg egentligt ganske tilfreds med!

Cocktailpølser er selvfølgelig ikke det mest reelle kød, man kan forestille sig, så du kan sagtens vælge at udelade det. Men jeg synes nu, at det giver et eller andet ekstra je ne sais quoi børnemadsfølelse, som man ikke nødvendigvis skal kimse ad. Alternativt kan du også købe nogle rigtige pølser og skære i mindre stykker. Gør, som du vil – det gør jeg! 😀

Jeg serverede med blomkålsris, men blomkålsmos – eller de klassiske kulhydratrige tilbehør – vil være lige så fin.

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Mørbradgryde

Ingen bedømmelser endnu

Antal: portioner


Ingredienser

  • 1 pakke bacon i skiver 125-150 g
  • 1 stort løg
  • smør til stegning
  • 1 svinemørbrad ca. 4-500 g
  • 1 spsk sesammel kan erstattes med mandelmel, kokosfibre, alm. hvedemel eller udelades
  • 1 spsk sød paprika
  • 1 spsk røget paprika
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 stor dåse tomatpure 140 g
  • 1/2 liter piskefløde
  • salt og peber
  • 1 pakke cocktailpølser
  • 1 spsk æblecidereddike eller anden eddike
  • evt. lidt sødning til tilsmagning

Sådan gør du

  1. Skær bacon i tynde strimler og pil og hak løget fint. Svits begge dele i en varm stegegryde (eller alm. gryde) i godt med smør ved medium varme, indtil løgene er bløde og klare.
  2. Afpuds imens mørbraden, dvs. fjern sener og hinder, og skær den i skiver. Vend i sesammel blandet med paprika, hvidløgspulver og salt og peber.
  3. Tag løg og bacon af varmen eller skub det til siden, hvis du har en stor stegegryde. Brun så mørbradstykkerne ved høj varme.
  4. Tilsæt tomatpure, svits kort, og hæld piskefløde ved. Bring retten i kog og tilsæt cocktailpølser. Lad simre under låg i ca. 10 minutter ved svag varme.
  5. Smag til med salt, peber, eddike og sødning og server med blomkålsris eller -mos - eller andet tilbehør efter eget valg.

Kategorier: Efterår, Hovedretter med kød, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Mormormad

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!