Pizza med serranoskinke og mozzarella (LCHF)

De fleste har efterhånden prøvet eller i det mindste hørt om den gode blomkålspizza. Og den er jeg såmænd også stadig ganske begejstret for – især tanken om, at man fylder ekstra grøntsager på tanken helt uden at bemærke det! Men ind imellem får jeg nu også lyst til en pizzabund, der er lidt mere brødagtig, så da jeg faldt over denne opskrift i en af mine nye kogebøger, nemlig Åse Falkman Fredriksons “Viktminskning med LCHF”, røg den straks på madplanen! (den kogebog kan desuden absolut anbefales – vildt mange lækre opskrifter, og den er altså overhovedet ikke så vægttabsagtig, som titlen kunne indikere).

Pizzaen var supernem at lave – og også utroligt lækker. Den var selvfølgelig ikke sprød, men ærligt talt: Når jeg “falder i” og spiser rigtig pizza, er det af typen fra pizzamanden, og de pizzaer er altså sjældent sprøde – så dér er der ikke den store forskel 😉 Men selvfølgelig, hvis I er vant til sprøde pizzabunde, skal man lige omstille sig. Jeg syntes dog, at smagen var helt fantastisk – dét, at der er er ekstra ost i bunden, gør verden til et meget bedre sted 😀 Og så er den som sagt hurtig at lave – meget hurtigere end en normal bund med mel, der jo skal hæve mv. – denne skal trække i 5 minutter, forbage i 15 minutter og så kan fyldes knaldes på. Dvs. mad på lidt over en halv time, hvis man arbejder forholdsvis effektivt. Det kan man da tage og føle på! Fyldet kan selvfølgelig varieres alt efter hvordan man foretrækker sin pizza – nedenfor er en af mine favorittoppings!

Perfekt aftensmad på en søndag! Og, nå ja, resterne fungerer naturligvis upåklageligt som madpakke, skulle jeg hilse at sige 😉

Hvad er dit yndlingspizzafyld?

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

LCHF-Pizza med serranoskinke og mozzarella

Ingen bedømmelser endnu

Antal: stor pizza

Opskrift efter "Viktminskning med LCHF" af Åse Falkman Fredrikson

Ingredienser

Pizzabund

  • 100 g ost revet - jeg brugte halv prima donna og halv mozzarella
  • 4 æg
  • 1/2 dl piskefløde
  • 1 spsk fiberHUSK
  • 1/2 dl mandelmel ca. 20 g mandler malet til mel
  • 1/4 dl kokosfibermel ca. 10 g
  • 1 tsk salt

Tomatsauce (nok til 2 pizzaer - frys evt. halvdelen)

  • 1/2 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk tomatpure
  • 1 tsk worcestershiresauce
  • 1 tsk oregano
  • 1 fed hvidløg presset
  • salt og peber

Fyld

  • 1 pakke serrano- eller parmaskinke
  • 1 kugle frisk mozzarella 125 g
  • 1 håndfuld frisk basilikum

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 200º varmluft.
  2. Pisk alle ingredienserne på nær osten sammen med en elpisker. Rør osten i og lad stå i 5 minutters tid. Fordel herefter dejen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i ca. 15 minutter.
  3. Lav imens tomatsaucen. Det gøres nemt ved at blende alle ingredienser sammen med en stavblender eller i alm. blender eller foodprocessor.
  4. Når pizzabunden er forbagt, fordeles halvdelen af tomatsaucen udover. Herefter lægges skinke og mozzarella på.
  5. Bag pizzaen i ca. 10-15 minutter eller til osten er smeltet og let gylden.
  6. Pynt med friske basilikumblade ved servering. Giv evt. en grøn salat til.

Kategorier: Favoritter, Hovedretter med kød, Hverdagsmad, Italiensk, LCHF opskrifter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!