Broccolisalat med dressing af flødeost

broccolisalat3

Faktisk er det snart en fire ugers tid siden, jeg lavede denne salat. Hvilket er lidt overraskende. Altså normalt er jeg jo ikke den mest effektive blogger, men der går da sjældent mere et par dage fra bord til internet. Af en eller anden grund – som altså ikke har noget at gøre med smagen, vil jeg gerne lige understrege – endte denne salat dog med hele tiden at blive udskudt. Men nu må det være på tide!

Det kommer nok ikke som en overraskelse for nogen af jer, at jeg er ret vild med broccoli. Det skorter i hvert fald ikke på opskrifter med det fine grønne grøntsagstræ herinde. Alligevel har jeg aldrig været ovenud begejstret for den klassiske broccolisalat. Bevares, jeg har da både lavet og blogget om den, men det blev aldrig en favorit. Jeg tror, at det har noget at gøre med dressingen. Jeg er nemlig ikke ubetinget fan af dressing på salater – kun i meget få tilfælde! Flødeost til gengæld, dét kan jeg virkeligt godt lide. Ikke at jeg har prøvet det i dressing på grøntsager før, men da jeg første gang så opskriften her hos Mette, var jeg straks overbevist om, at det var noget, jeg måtte prøve. Fordi selve kombinationen i den klassiske broccolisalat – broccoli, bacon, løg og solsikkekerner er jo lige i øjet!

Rå løg er selvfølgelig også en fin tilføjelse, hvis du er til sådan noget.

Lad mig bare sige det med det samme: Resultatet er et hit! Flødeost har bare en mildere og mindre gennemtrængende smag end fx creme fraiche og græsk yoghurt, som ellers vist er standard i sådan en salat her. Ja, flødeost er jo næsten sødt, hvilket faktisk passer fænomenalt sammen med det salte og røgede. Jeg kommer klart til at lave denne salat igen! Der tilbage i januar, da jeg lavede den første gang, brugte jeg den som frokost i en weekend, hvilket var superlækkert. Resterne kom jeg dog til at lade stå i køleskabet lidt for længe til min smag, så da jeg endeligt fik taget mig sammen og taget dem med på madpakke, var de altså ikke så spændende. Gør, som jeg siger, og ikke som jeg gør 😉

Alt i alt – kan du lide broccoli, bacon, cremethed og sprødhed, skal du lave denne salat. Den er rar.

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Broccolisalat med dressing af flødeost

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

Ingredienser

  • 1 broccoli
  • 100-200 g bacon i tern
  • 4 spsk solsikkekerner

Dressing af flødeost

  • 100 g flødeost
  • 1 spsk citronsaft gerne fra frisk citron
  • 2 spsk piskefløde
  • 1 tsk sukrin+ fintmalet - eller 2 tsk sukrinmelis
  • salt og peber

Sådan gør du

  1. Skær broccoli i buketter. Brug også stokken. Blancher kålen kort i letsaltet vand, til den ikke længere er rå, men stadig sprød. Dræn og skyl i koldt vand.
  2. Steg bacon sprød på en varm pande. Afdryp på køkkenrulle. Rist solsikkekernerne i baconfedtet og læg også på køkkenrulle for at suge det overskydende fedt.
  3. Bland dressing af flødeost, citronsaft, piskefløde, sødning og salt og peber. Smag til.
  4. Vend broccoli med dressingen og pynt med bacon og solsikkekerner.
broccolisalat1

Kategorier: Efterår, Fast food, Favoritter, Frokost, Gæstemad, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Påske, Salater, Tilbehør

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!