Oprindeligt skulle den burger her faktisk have været mere “klassisk” lakseburger-agtig med mere neutral laks og noget avocadocreme. Men så skete der det, som, jeg synes, næsten altid sker, at mine avocadoer pludseligt ikke var gode alligevel. Dem, jeg havde tilbage, viste sig at være af den slags, som åbenbart bare aldrig bliver modne og møre, uanset hvor længe de ligger! Bah! Men så måtte jeg jo finde på noget andet, og resultatet blev faktisk så godt, at jeg helt glemte min avocado-irritation igen – altså lige indtil jeg skulle skrive om det nu i hvert fald 😉
For snart et godt stykke tid siden modtog jeg en fin pakke fra Buffalo Ranch, som laver tex-mex-produkter, der udmærker sig ved at være fri for både sukker og kunstige tilsætningsstoffer. Det er noget, jeg bifalder i allerhøjeste grad! Vi har vist egentligt allerede talt om det her før, men vi kan jo i hvert fald ikke komme uden om, at man, hvis man spiser LCHF, eller bare noget der ligner, i høj grad er nødt til at lave meget af sin mad selv fra bunden af, hvis man gerne vil undgå unaturlige ting og helst bare spise “rigtig mad”. Derfor er jeg stor fan af, når det indimellem alligevel lykkes at finde halv- eller helfabrikater, der kan spises med god samvittighed. Eller i hvert fald som jeg kan spise med god samvittighed, for det må jo i sidste ende være en personlig vurderingssag.
Da jeg lavede tacotallerken i tirsdags, prøvede jeg deres taco og burrito spice mix samt pure salsa. Begge var fine og kan sagtens anbefales – krydderimixen er uden salt, så man sagtens kan tilsætte meget eller lidt krydderi uden at det bliver for salt. Salsaen var en smule tynd til min smag, men ikke mere end at jeg fint kunne finde på at købe den selv en anden gang. Men det bedste var ingredienslisterne (se på links ovenfor), hvoraf jeg kender og kan udtale alle ting på listen!
Og så kommer vi tilbage til lakseburgeren fra i går, som endte med i høj grad at blive baseret på Buffalo Ranchs chipotle aioli dip. Endnu en gang falder ingredienslisten helt i min smag – se selv:
Ingredienser: Rapsolie, tomatpuré, frisk hvidløg, chipotle-puré, æg, eddike, limejuice, salt, krydderier, Xanthan E415, Habernero peber, naturlig røgsmag.
Thumbs up fra min side af! Og det samme var smagen – en yderst delikat røget smag, der nærmest leder tankerne hen på bacon, hvilket faktisk også inspirerede BLT-aspektet af burgeren. Virkeligt en lækker dip!
Og herfra var burgeren faktisk lynhurtig at smide sammen. Jeg brugte mine yndlingsburgerboller, som jeg gør hver gang, og igen-igen virkeligt gerne vil anbefale! Laksen lavede jeg til en slags bøf frem for bare at stege laksestykket naturel, og det var et stort hit, og bestemt noget jeg også vil gøre igen! Og dippen var virkeligt dét, der bandt det hele sammen. Ren lækkerhed!
Alt i alt et ret så fantastisk dagen derpå–måltid, og jeg glæder mig allerede til frokost og min madpakke i morgen!
Edit: Buffalo Ranch-produkterne kan købes i Bilka og Døgnnetto
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
BLT Lakseburger med chipotle-aioli
Ingredienser
- 2 stykker laks 250 g
- 2 spsk chipotle aioli dip fra Buffalo Ranch eller lav selv, se kommentar nedenfor
- 1 æg
- 1 spsk fedtreduceret sesammel fra Funktionel Mad
- salt og peber
- smør til stegning
Herudover
- 2 burgerboller
- grøn salat fx hjertesalat eller babyspinat, som jeg brugte
- tomat
- 3 skiver bacon
- 2 spsk chipotle aioli dip fra Buffalo Ranch eller lav selv, se kommentar nedenfor
Sådan gør du
- Hak laksen i en minihakker eller foodprocessor og tilsæt resten af ingredienserne.
- Steg bacon sprød på en pande og gem baconfedtet.
- Smelt lidt ekstra smør sammen med baconfedt på den varme pande og fordel laksemassen herpå i to lige store klatter. Form til til to runde bøffer og steg ved medium varme, til de er gyldne på begge sider og føles gennemstegte.
- Læg burgeren sammen med chipotle-aioli nederst, efterfulgt af spinat/salat, laksebøf, tomatskiver og bacon. Smør også gerne den øverste bollehalvdel med lidt chipotle-aioli.
Noter
Hvis du ikke kan eller vil anskaffe dig den færdiglavede chipotle-aioli, kan du nok opnå et også godt men nok lidt anderledes, hvis du blander 4 store spsk almindelig mayonnaise med 1 fed presset hvidløg, 1 tsk tomatpure samt 1-2 tsk chipotle (eller chili) pulver.