Okay, jeg indrømmer blankt, at den dér berømte og berygtede æggemælk altså længe har virket lidt for sær for mig. Men samtidig har jeg bare været virkeligt fascineret af idéen. Jeg synes, jeg gør, hvad jeg kan, men ofte tror jeg alligevel bare ikke, at jeg får helt fedt nok. Og dér syntes jeg især, at æggemælken var tiltalende som en supergod måde at få et ekstra skud fedt på – forklædt af en lækker, sød og cremet drik (efter sigende – på dét tidspunkt havde jeg jo endnu ikke bekræftet dén påstand!). Men det har jeg jo så nu, og lad mig bare lige sige: Det er virkeligt, virkeligt, virkeligt bedre end det lyder! Jeg har faktisk nu drukket det til morgenmad nok en uge i træk i to forskellige udgaver og er endnu ikke træt af det. Og det mætter overraskende (eller måske ikke så overraskende igen) meget. Jeg kan drikke en stor kop varm chai latte eller kakaomælk om morgenen og de fleste dage være mæt (altså virkeligt mæt) helt til frokost fem timer senere. Det er altså en bedrift for et madøre som mig!
Æggemælken bruges jo langt de fleste steder i kaffe – men jeg drikker jo som bekendt ikke kaffe, så jeg har stykket to andre udgaver sammen. Og personligt synes jeg altså, at det er langt bedre end kaffe. Ikke at jeg tror, at kaffedrikkere vil tro på dét – per definition smager alt jo bedre end kaffe for folk som mig, der hader kaffe af et godt hjerte. Men selv kaffedrikkere kan vel også nogle gange have behov for lidt variation, ikke?
Jeg ved, der er mange der laver en ekstra stor portion af den koncentrerede æggemælk og så fortynder kaffe (eller andet) op med det fra dag til dag. Jeg har det bare bedre med at lave det fra bunden hver gang ligesom Jane gør – det tager ikke lang tid, og så slipper jeg for at tænke på holdbarhed og lignende, hvis/når jeg pludseligt finder en anden morgenmadsfavorit og skifter til den. Men til dén tid tror jeg stadig, at jeg ind imellem vil lave en kop chai eller kakao til mellemmåltid på de lange dage fx – og så bare nøjes med 1 æg og 1 spsk kokosolie mod de to af hver, jeg bruger om morgenen. Jeg bruger desuden kokosolie med smag, da jeg elsker kokos og synes det tilfører en fin ekstra sødme. Men hvis du bare ikke kan snuppe kokos, kan du selvfølgelig fint bruge den uden smag – nogle erstatter også med smør, selv om jeg må indrømme, at jeg personligt ikke finder den idé så tiltalende igen.
Er jeg mon en ægte LCHF’er nu? 😛
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Chai latte på æggemælk
Ingredienser
- 3 dl kogende vand + 1 brev chai te
- 1 tsk kanel
- 1 drys vaniljepulver
- 1-2 tsk sukrin gold
- et drys salt fremhæver det søde
- evt. lidt flydende sødemiddel til ekstra tilsmagning
- 1-2 spsk kokosolie alternativt kan bruges samme mængde smør
- 1-2 æg jeg bruger bare øko, men du kan evt. bruge pasteuriserede, hvis du har det bedre med det
Sådan gør du
- Kog vandet og lad teen trække i ca. 5 minutter. Jeg laver det i stavblenderglasset og hælder derefter over i en kop.
- Rør sammen med kanel, vanilje, sukrin og salt og tilsæt kokosolie/smør og æg. Blend det hele med stavblenderen, til det er jævnt og fint og ligner mælk.
- Smag evt. til med lidt ekstra sødning, hvis din tand også er til den søde side. Hæld over i en stor kop og pynt evt. med lidt ekstra kanel.
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Kakao(ægge)mælk
Ingredienser
- 3 dl kogende vand
- 1 spsk kakaopulver
- 1 drys vaniljepulver
- 1-2 tsk sukrin gold
- et drys salt fremhæver det søde
- evt. lidt flydende sødemiddel til ekstra tilsmagning
- 1-2 spsk kokosolie alternativt kan bruges samme mængde smør
- 1-2 æg jeg bruger bare øko, men du kan evt. bruge pasteuriserede, hvis du har det bedre med det
Sådan gør du
- Kom kakaopulver, vanilje, sukrin og salt + evt. kanel i stavblenderglasset og hæld kogende vand over. Rør sammen og tilsæt kokosolie/smør og æg.
- Blend det hele med stavblenderen, til det er jævnt og fint og ligner lys kakaomælk.
- Smag evt. til med lidt ekstra sødning. Hæld over i en stor kop og pynt evt. med lidt ekstra kakao.